skip to Main Content
Beste skibestemmingen in Spanje met de Kerst
123rf

Beste skibestemmingen in Spanje met de Kerst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Spanje is het voor een groot deel van de bevolking traditie om tijdens de kerstperiode naar de bergen te trekken om voor het eerst op de latten op de skipistes te staan. Spanje heeft een aanbod van duizenden kilometers van alle kleuren skipistes die gelegen zijn in 34 skigebieden. Dit zijn voor deze Kerst echter de beste plaatsen wat betreft de hoeveelheid sneeuw en het aanbod pistes.

Spanje is niet alleen een land van zon, zee en strand maar ook van bergen, pistes en skiën of snowboarden. Er zijn 34 uiteenlopende skigebieden te vinden in het noorden zoals in het Cantabrische Gebergte, de Picos de Europa en de Pyreneeën maar ook in het Castiliaans Scheidingsgebergte (Sistema Central) in het midden van het land en het zuiden in de Sierra Nevada bij Granada.

Rond de Kerst ligt echter niet overal evenveel sneeuw en ook niet alle sneeuw stations zijn geopend en zijn gesloten vanwege gebrek aan sneeuw. Dit zijn de beste skipistes met de meeste sneeuw deze Kerst in Spanje.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Spanje heeft 34 skigebieden[/su_note]

Sierra Nevada (Granada)

Op dit moment is het skigebied Sierra Nevada dé plaats om op de latten te staan omdat in het skigebied dichtbij de tropische kust (Costa Tropical) en met zeezicht de meeste sneeuw te vinden is.

De Sierra Nevada heeft deze kerst 67 km aan skigebied geopend en 82 pistes in gebruik met een sneeuwdikte van 150 cm.

Catalaanse Pyreneeën

In het geval van de Pyreneeën die in de autonome deelstaat Catalonië zijn de meeste skigebieden geopend.

Het skistation Baqueira opent deze Kerst met 96 km en 65 pistes met een sneeuwdikte van 55 cm. Masella heeft 36 pistes geopend met een totaal van 42 km en een sneeuwdikte van 65 cm. Het skigebied Boi Taull heeft 32 km en 32 pistes geopend voor het publiek terwijl er een sneeuwdikte is van 90 cm.

In Port Ainé kan men skiën op 17 pistes met 17 km en een sneeuwdikte van 50 cm. Skistations als Espot, Vall de Nuria en Vallter 2000 hebben veel minder sneeuw en het is nu nog niet bekend hoeveel km aan pistes men zal openen.

Aragonese Pyreneeën – Cerler

Het skigebied Cerler is gelegen in de deelstaat Aragón in de Pyreneeën. In totaal kunnen de ski- en snowboard fanaten skiën op 39 pistes en gebruik maken van 42 km.

De overige skistations in de Pyreneeën in Aragon, te weten Astún, Candanchú en Formigal-Panticosa zullen pas op 26 december open gaan en men weet nu nog niet met hoeveel pistes en hoeveel km aan skigebied.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken