skip to Main Content
Merendeel Basken wil geen onafhankelijkheid van Spanje
123rf

Merendeel Basken wil geen onafhankelijkheid van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Volgens een de gegevens van de Baskische barometer Euskobarometro die op donderdag in Bilbao werd gepresenteerd ziet 61,3% helemaal niets in onafhankelijkheid van het “Pais Vasco” ofwel Baskenland van de rest van Spanje. Slechts 28,8% heeft de wens dat Baskenland een eigen land wordt.

Uit de Baskische barometer is gebleken dat het merendeel van de Basken helemaal niets ziet in onafhankelijkheid van Spanje. Iets meer dan een kwart van de Basken (28,8%) wil onafhankelijkheid zien terwijl 61,3% zegt dat ze niets zien in onafhankelijkheid van Spanje.

Als er nu een referendum zou plaatsvinden over de onafhankelijkheid van het Spaanse Baskenland van de rest van Spanje dan zou 39% op nee stemmen en 32% op ja. De rest van de stemmen zouden blank zijn (15%) terwijl de 13% aangeeft geen mening te hebben op dit moment.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 25 reacties
 1. Het gaat maar over en weer. Als jullie nu eens beginnen de onzinnige, gemene, leugenachtige en provocerende verhalen van deze arrogante kwast niet meer te beantwoorden. Laat die vent toch in zijn eigen sop gaar koken. Die huichelachtige Jacob lacht zich rot over zoveel commotie en dat zou ik hem absoluut niet gunnen. Weg ermee, bij het grofvuil zetten!

  1. Je hebt volkomen gelijk Schnauzer!
   Ik ga je goede raad opvolgen, ik heb het ook al eens eerder gezegd tegen mezelf, maar soms kan een mens zich niet goed inhouden.
   Maar bij deze, Jacob is de 2de waarbij ik me niet meer zal verlagen tot het bedenkelijke niveau dat deze internet trol neerpent.

 2. Ook al zijn jullie reacties niet echt ‘to the point’ en zijn ze zeker ook niet erg vriendelijk, toch geniet ik ervan omdat ze mijn verwachtingen bevestigen.
  Bedankt, domme jongens. Tot de volgende.

  1. Wat een aanname! In mijn optiek bezit je al niet zoveel intelligentie maar dit soort opmerkingen tonen aan dat je tot op het bot gefrustreerd bent. Klip en klare antwoorden geven en dan blijft iedereen vriendelijk. En niet alle jongens over een kam scheren. Snugger opstaan, snugger de dag volbrengen en snugger naar bed gaan zou je al een eind op het goede pad kunnen brengen. Neen Miel je bent een laag bij de grond mannetje. Doe er wat aan!!!!

 3. Waar heb we dit soort cijfers nog gezien. Ja, in het Catalonië van voor 2011 waar het alsnog rustig was omdat men uit Madrid nog niet was beginnen sleutelen aan en afschaffen van regionale bevoegdheden en weigerde door het eigen Spaanse congres , Catalaanse parlement en via een referendum door de Catalaanse bevolking op democratische wijze goedkeurde bevoegdheden uitbreiding en overdracht alsnog uit te voeren. Neem van mij aan dat de huidige Basische autonomie statuten dus ook een doren in het oog is van een aantal beperkte maar machtige Spaanse centralisten en dat van het ogenblik dat ze denken het Catalaanse probleem voldoende onder controle te hebben het dan dus de beurt zal zijn aan de Basken om hun reeds verkregen autonomie grotendeels te zien smelten als sneeuw voor de zon.

 4. Miro, jij hebt volledig gelijk. Dat het om een toevallige fout tijdens de vertaling gaat geloof zeker niemand. Hoe moet men het noemen als de waarheid expres verdraaid wordt “,liegen”, “fake nieuws”, “propaganda”, ” manipulatie”?

  1. Wie is Miro??
   Wel grappig, iemand een schop verkopen om een fout in de vertaling en dan zelf een foutje maken. Kan dus iedereen gebeuren, dus misschien ff niet de redactie dan aanvallen.
   Only_me, nieuwe naam aangenomen, zelfde Trol, net of niemand dat door heeft zeg.
   Wel triest dat mensen hier meerdere namen aannemen om vooral zichzelf een veer in het achterwerk te steken. Zit dat nou lekker? Want inmiddels zit er een complete verenbundel in dat gat van je, dat je die daar zelf in hebt gestoken, dat is dan weer een beetje jammer.

 5. Misleidende informatie of maw fake news !!!
  In het oorspronkelijke artikel lees ik dat 28,8% ‘siguen manifestando tener deseos GRANDES de independencia’, 24,5% ‘POCOS deseos’ en slechts 36,8% ‘NINGUN deseo’. Dat betekent dus dat 53,3% in meer of mindere mate voorstander is van onafhankelijkheid en slechts 36,8% geen voorstander. De zelfverzonnen titel van dit artikel is dus absoluut onjuist en ook de bewering dat ‘61,3% zegt dat ze NIETS ZIEN zien in onafhankelijkheid van Spanje’ vind ik als dusdanig niet terug in de Castiliaanse tekst. Ik neem dan ook aan dat we deze (bewust ?) foutieve interpretatie van de cijfers moeten toeschrijven aan een allergie voor iedere positieve benadering van separatisme, waar dan ook.

  Aan diegenen die nu de neiging voelen opkomen om te schelden zou ik willen vragen het netjes te houden. Tenslotte vraagt de redactie mijn mening over dit artikel, toch ?

  1. Wees maar zeker dat het een toevallige fout is (zoals vorige keren) en dat het argument dat Basken geen onafhankelijkheid willen nog zal terugkomen in discussies!

  2. Goed lezen Honing: er staat dat 61,3% geen of weinig behoefte heeft aan onafhankelijkheid.
   Steek dat maar in je nationalistische achterzak.

   Frente a ellos, la mayoría de la sociedad vasca (el 61,3%) dicen tener pocos (24,5%) o ningún (36,8%) deseo de independencia,

   1. Ach Niels: dat ventje is wéér eens bezig met provoceren (heeft kennelijk niets beters te doen) om dan meteen maar te vragen om niet te gaan schelden. Nu gaat hij nog een stapje verder met gewoon flagrante leugens hier te plaatsen. Tja als hij de woorden niet kan verdraaien, dan maar de cijfertjes he.
    En wat die Only_me betreft: deze heeft kennelijk hetzelfde vertaalprogramma als JACOB!

    1. Jopke blijkbaar bent u een van die zo ziekelijk gefrustreerde personage dat u het zelf niet kan nalaten de uiterst verwerpelijke tactiek te gebruiken van andere personen (mij in dit geval) te vernoemen in en discussie terwijl deze in niets aan deze discussie hebben bijgedragen. Maar bon, het feit dat u dit denkt te moeten doen bewijst eigenlijk dat u dus persoonlijk gewoon niet instaat ben om op een correct wijze over de fond van deze zaak te argumenteren.

     1. Het feit dat je reageert verklaard reeds dat ik er niet ver naast zit ventje. En leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven…misschien verstaan we het dan wat beter
      Ziekelijk gefrustreerd? We hebben met zijn allen het laatste half jaar reeds genoeg gefrustreerde zever van JOU kunnen lezen.

     2. Gefeliciteerd Jopke nog niet alleen zo dom om weer op deze zeer gefrustreerde manier te reageren maar in eens ook weer zelf bevestigen wat ik dus aangeeft. Wat heeft u reacties op (tegen) mij dus eigenlijk te maken met de inhoud van het artikel waar het over zou moeten gaan!!!!!

     1. yep, Juan74, dat u dit soort zaken persoonlijk goedkeurt en zo aantoont dat u een groot probleem heb met ethiek is ondertussen meer dan duidelijk.

     2. Och Juan74, er wordt mij verweten dat ik niets toebreng aan het “debat” en weet je wat? Dat is nu het enige waar ze gelijk in hebben. Inderdaad, reeds maanden doe ik hier niet meer aan mee omdat ALLES reeds vele, vele malen besproken is dus waarom zou ik nog reageren op de steeds maar weer DEZELFDE zever? Ze hebben het zelfs niet door dat ook zij niets nieuws aanbrengen. Ze geloven enkel hun waanideeën en dus doe ik maar hetzelfde waar zij zo goed in zijn namelijk provoceren. Dat is de enige taal die ze verstaan. Let wel: ik heb het hier enkel over de topic Catalonië! Nog een goed w.e. en prettige feestdagen met de familie en vrienden

   1. Schnauzer, namens de vereniging van de struisvogels, wil ik je vriendelijk verzoeken, deze prachtige vogel niet te misbruiken om bepaalde figuren op hun plaats te zetten.
    Deze dieren zien dit toch als een belediging.
    De struisvogels kunnen er ook niets aan doen dat er hier mensen zijn die zaken altijd als fake-news bestempelen, zodra dat nieuws niet in hun straatje past.
    Wij van de vereniging van de struisvogels danken u voor uw begrip.

    Ik begreep overigens van deze persoon zijn partner dat de persoon in kwestie wel een fake-expert is, zijn partner doet namelijk al jaren aan het faken van bepaalde bed-activiteiten!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken