Storm Elsa eist leven van Nederlandse kitesurfer in Huelva

Oeps ... foto ontbreekt!

Storm Elsa eist leven van Nederlandse kitesurfer in Huelva

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – De wilde zee en extra hoge golven als gevolg van de storm Elsa hebben geleid tot het overlijden van een Nederlandse kitesurfer in de provincie Huelva, Andalusië. Het lichaam van de Nederlandse vakantieganger werd al drijvend in zijn wetsuit gevonden in zee, aldus lokale media. Met dit overlijden komt het dodental tijdens storm Elsa op vijf te staan in Spanje.

Volgens de lokale krant gaat het om een 50-jarige Nederlander (al schrijft de TVE over een 68-jarige man) die verbleef op een Camping in Isla Cristina. De man was blijkbaar aan het kitesurfen bij het La Bota strand nabij de strandbar El Matías.

Rond 14.30 uur vrijdagmiddag kreeg de politie een melding binnen dat een lichaam in zee was gevonden. Het ging om een man die in een wetsuit en kitesurf harnes in zee dreef. Op het moment van de dood van de Nederlandse sporter was er een geel weeralarm vanwege de hevige windvlagen en wilde zee met hoge golven als gevolg van storm Elsa.

Met het overlijden van de Nederlander zijn er tijdens de storm Elsa vijf personen om het leven gekomen in Spanje. In León overleed een 51-jarige man die met zijn tractor in een rivier terecht kwam terwijl in Asturië een 77-jarige man overleed tijdens het wandelen toen hij geraakt werd door een enorm rotsblok. 

In Santiago de Compostela overleed een man nadat een omgewaaide muur op het terecht kwam terwijl in Palma op Mallorca een 31-jarige man in zee terecht kwam en dat niet overleefde. In het laatste geval is echter nog niet bevestigd dat dit door toedoen van de storm Elsa komt.

Ga naar de inhoud