Storm in een deel van Spanje maar 24 graden aan de Costa Blanca

Oeps ... foto ontbreekt!

Storm in een deel van Spanje maar 24 graden aan de Costa Blanca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Terwijl een deel van Spanje nog steeds te maken heeft met de gevolgen van de storm Elsa en de aankomende nieuwe storm Fabién, zijn er ook delen waar het goed vertoeven is, waar de zon schijnt en waar het zelfs lenteachtig weer is. Volgens de regionale krant van de provincie Alicante gaat het deze zaterdag en wellicht ook zondag 24 graden worden aan de Costa Blanca.

De dag is begonnen met regen maar nadat de wolken eenmaal zijn verdwenen kwam het zonnetje en werd het aangenaam lenteweer met temperaturen tot 24 graden, en dat enkele dagen voor de kerst. Ook de minimumtemperaturen zijn niet echt laag met 14 graden waardoor het ‘s avonds en ‘s nachts niet echt koud is.

Volgens de krant wordt het 25 graden in Valencia en komt de temperatuur daar niet onder de 17 graden maar in de provincie Alicante zoals in Alicante stad, Elche, Gandia, Orihuela en Benidorm wordt het 24 graden. In de provincie Castellón wordt het iets frisser met 23 graden 😉

De laagste temperaturen overdag zullen gemeten worden in het binnenland van de regio zoals in Requena en Morella waar het 18/19 graden zal worden. Als de zon eenmaal weg is wordt het in Morella wel kouder met 10/9 graden.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft voor de regio Valencia en dus de provincies Alicante, Valencia en Castellón echter wel een geel weeralarm afgegeven vanwege wind en een wilde zee. Dat geldt ook voor de zondag behalve in de provincie Castellón. 

Als we op zaterdag om 11.15 uur kijken naar de website van de Aemet dan zegt deze dat er op dat moment een temperatuur werd gemeten van 24,5 graden in Oliva (Valencia), 23,8 graden in Miramar (Valencia), 23,5 graden in Xátiva (Valencia) en 23,4 graden in Pego (Alicante).

In Javea staat op dat tijdstip de temperatuurmeter op 20,7 graden, in Alicante op 16,1 graden en bij het vliegveld Alicante-Elche op 16,3 graden.

Andere regio’s

Maar de autonome regio Valencia is niet de enige plaats waar het lekker weer is. Dat is ook het geval in Andalusië zoals in Málaga waar 21,3 graden is gemeten zaterdagmorgen of 20,4 graden bij Garrucha in Almería.

In de regio Murcia is het kwik zaterdagmorgen voor 12 uur al gestegen naar 20,5 graden bij Alhama de Murcia en 20,5 graden bij Lorca terwijl de stad Murcia 19,9 graden heeft en Cartagena 19,7 graden.

Op de Balearen eilanden is het ook goed vertoeven al heeft de Aemet een oranje weeralarm afgegeven vanwege de wind en wilde zee. De temperaturen zijn echter al gestegen naar bijna 22 graden.

In Catalonië zijn de temperaturen gestegen naar 18,4 graden in Tortosa, 17,8 graden bij het vliegveld Barcelona-El Prat en 17,6 graden bij Tarragona. In de provincie Gerona is het frisser met 15,9 graden langs de kust van de Costa Brava.

Op de Canarische Eilanden is het zoals meestal in de wintermaanden goed uit te houden met temperaturen tussen de 20 en 23 graden (afhankelijk van waar het de eilanden).

Wat is de temperatuur bij jou in de buurt (als je in Spanje bent).

Ga naar de inhoud