Search
menu
Search

Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter (2020)

Oeps ... foto ontbreekt!

Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter (2020)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op sommige plaatsen in Spanje zou je het niet zeggen maar de winter gaat ook vandaag 21 december beginnen in Spanje. Slechts 4 dagen voor kerstmis begint officieel de winter, iets wat op sommige plaatsen moeilijk te merken is maar op andere plaatsen overduidelijk is. Terwijl het winterzonnetje op diverse plaatsen aanwezig is moeten op veel plaatsen de mutsen, sjaals en handschoenen weer uit de kast gehaald worden. Maar wanneer begint de winter officieel?

Net zoals elk jaar begint de winter, niet alleen in Spanje maar overal in Europa, pas laat in de maand december. Dit jaar is dat op maandag 21 december om 11.02 uur om precies te zijn. De winterperiode eindigt daarna op 20 maart 2021 om 10.37 uur, de dag dat de lente officieel begint, voor velen een van de mooiste periodes van het jaar in Spanje. De winter duurt 88 dagen.

De exacte datum dat de winter officieel begint is elk jaar anders. Dat wel, het is bijna altijd de 21e of 22e december in het noordelijke halfrond. In het zuidelijk halfrond begint de winter officieel op dezelfde dag maar dan in de maand juni.

Op de dag dat de winter officieel begint wordt er ook wel gesproken van de kortste dag van het jaar. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De langste dag valt in de dagen rond 21 juni, het officiële begin van de zomer.

Ga naar de inhoud