Provincie Alicante wil meer Belgische huizenkopers en digitale nomaden lokken

Provincie Alicante wil meer Belgische huizenkopers en digitale nomaden lokken
Beeld: Canva

Provincie Alicante wil meer Belgische huizenkopers en digitale nomaden lokken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De provincie Alicante geniet op dit moment van veel interesse uit België voor wat betreft het kopen van woningen en voor een lang verblijf voor digitale nomaden en op-afstand-werkers. In 2020 werden er in de provincie van de Costa Blanca 2.015 woningen aan Belgen verkocht en voor dit jaar verwacht men soortgelijke of hogere cijfers.

Met een speciale campagne getiteld ‘Wijzig uw comfortzone’ en een speciale website die in het Nederlands (Vlaams), Frans (Waals), Engels en Spaans is vertaald probeert de provincie digitale nomaden en/of op-afstand-werkers te zoeken die hun comfortzone willen omruilen voor een leven aan de Costa Blanca. KLIK HIER voor de website.

In een eerder geplaatst artikel was te lezen dat de Belgen in het eerste half jaar in heel Spanje 2.320 woningen gekocht, onderverdeeld in 1.781 Belgen die niet in Spanje wonen en 539 Belgen die officieel wel in Spanje wonen. Dat zijn hogere cijfers dan de Nederlandse woningkopers waarvan er 1.643 werden geregistreerd, verdeeld in 989 Nederlanders die niet in Spanje wonen en 654 Nederlanders die wel in Spanje woonachtig zijn. 

Uit deze aantallen is (nog) niet op te maken waar de Belgen en Nederlanders woningen hebben gekocht maar als je kijkt naar andere jaren dan is duidelijk te zien dat de provincie Alicante bij de Belgen populair is.

Volgens dit artikel zijn er in de stad Alicante tot nu toe dit jaar 40 woningen met een gemiddelde verkoopprijs van 230.000 euro verkocht aan Belgen wat in totaal dus een investering is van 9,2 miljoen euro. De gemiddelde leeftijd van de Belgische woningkoper is gezakt naar 52,3 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.