Algo de España – deel 75: spreek Spaans in 30 uur!

Algo de España – deel 75: spreek Spaans in 30 uur!
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 75: spreek Spaans in 30 uur!

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Word je ook lid van www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen? We gaan daar namelijk vanaf 1 januari starten met La Palabra Española nummer 1. In deze besloten Facebook groep herhalen we de 300 Palabras Españolas. Elke dag even een kort Spaans lesje. Heb je ´m liever in je mail en het e-book van 128 blz in je bezit. Klik dan hier: https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/ebook

Wil je weten hoe je in 30 uur Spaans spreekt. In ieder geval VOOR april 2023 dat vertel ik je straks.

La Palabra Española 31 

We gaan een kamer / appartement / campingplaats boeken.

 • ¿Hay una habitación / un apartamento / una plaza libre? – Uitspraak aai oena abitacjon (slissende c) / oen apartamento / oena plaza (slissende z) libre. Is er een kamer / appartement / plaats vrij?

Over het gebruik van het woord HAY vertel ik hieronder meer.

 • ¿Se puede reservar una habitación? – Uitspraak: se pwede reserbar oena abitacjon (slissende c) – Kan men een kamer reserveren? Over het gebruik van SE vertel ik donderdag meer.
 • ¿Tiene una habitación para dos personas? – Uitspraak: tjenne oena abitacjon para dos personas – Heeft u een kamer voor 2 personen?
 • ¿Tiene una habitación con vistas al mar? – Uitspraak: tjenne oena abitacjon kon biestas al mar. Heeft u een kamer met uitzicht op zee?

La Palabra Española 32

Hiervoor noemde ik: HAY una habitación libre. Het mooie van HAY is dat je het kunt gebruiken voor zowel enkelvoud als meervoud. Maar je kunt het alleen in het algemeen gebruiken. 

 • En el mar hay muchos peces. Uitspraak: in el mar aai moetjos peces (slissende c). In de zee zijn veel vissen. 
 • ¿Hay un banco por aquí? Uitspraak: aai oen banko por akie. – Is er een bank hier in de buurt?
 • No hay pan – Uitspraak: no aai pan – Er is geen brood. Bij een ontkenning zet je NO voor het werkwoord. 

La Palabra Española 33 

Ik wil nooit mijn cursisten leren schelden, maar in het Spaans kunnen ze er nogal wat van. En aangezien ik al mijn cursisten leer wat je nodig hebt om in Spanje te wonen, te werken of op vakantie te gaan, geef ik je deze kennis ook. In ieder geval zodat je weet wat ze zeggen in het Spaans. Ik zal er  één noemen.

Het hele werkwoord is Callarse – Uitspraak: kajarse – Stil zijn / zwijgen / mond houden

 • ¡Cállate! Uitspraak: kajate met de klemtoon op de eerste a. – Houd je mond
 • ¡Cállate la boca! – Uitspraak: kajate la bokka met de klemtoon op de eerste a. – Houd je mond

Wat de juf of meester vaak zegt tegen de klas:

 • ¡Cállaos! Uitspraak: kajaos met de klemtoon op de eerste a. – Houd jullie mond
 • Que te calles he dicho. Uitspraak: ké te kajas e dietjo – Houd je mond heb ik gezegd.
 • ¡Calla! Ya has dicho suficiente.- Uitspraak: kaja ja as dietjo soeficjente ( sllissende c) – Houd je mond! Je hebt al genoeg gezegd. 

La Palabra Española 34 

Ik gaf aan dat ik het woord SE nader zou toelichten. Het heeft meerdere betekenissen, maar nu noem ik alleen SE als je het gebruikt als MEN.

Se come muy bien en España. – Uitspraak: se komme moei bjen in Espanja – MEN eet heel lekker/goed in Spanje

Se vende – Uitspraak: se bende – Te koop of letterlijk men verkoopt.

Se alquila – Uitspraak: se alkiela – Te huur of letterlijk men verhuurt.

¿Se puede nadar aquí? – Uitspraak: se pwede nadar akie. – Kan men hier zwemmen?

No se permite perros – Uitspraak: no se permiete perros – Honden niet toegestaan

Heel veel mensen gaan stuiteren als ik zeg dat ik iedereen in 30 uur Spaans leer spreken. Nu moet je natuurlijk niet denken dat je na mijn cursus in de rechtbank kan staan en de jury kan overtuigen. Nee als ik zeg Spaans spreken, dan heb ik het over MAKKELIJK Spaans spreken. Gewoon een paar simpele grammaticale tijden, waarmee jij alles kunt regelen in het Spaans. 

En ik heb het over alleen maar leren wat je nodig hebt. Geen onzinnige dingen. MAAR je kan wel zelf alles regelen in het Spaans. Je krijgt een mega woordenschat en je zelf je zinnen maken, maar wel makkelijk. Geen 19 grammaticale tijden geef ik je. 

De sterke unieke punten van mijn bijzondere lesmethode zijn:

 • Elke lesvideo een Spaanse en een Nederlandse begeleider. Je hoort het Spaans en ik leg je uit wat je moet weten. Ik snap natuurlijk als geen ander wat nou zo moeilijk is in het Spaans. En ik weet precies wat je nodig hebt als je in Spanje bent. Want ik precies in jouw schoenen gestaan 25 jaar geleden.
 • Ik geef je supersimpele makkelijke stapjes, zodat je elk belangrijk onderdeel 7x herhaalt. Hierdoor onthoud je het supersnel
 • Je krijgt alle lessen in 1x, dus je bepaalt zelf je tempo. Je kunt het in 30 uur voor elkaar hebben. Maar je krijgt levenslang toegang, alle updates en altijd hulp.
 • Duizenden mensen hebben Spaans geleerd met mijn unieke lessen en regelen nu van alles in het Spaans, hebben deze geweldige wereld voor zichzelf geopend en zijn zelfstandig in Spanje. En als je weet dat je het nu voor elkaar kunt krijgen in 30 uur in plaats van in jaren dan is dat top.
 • Mijn cursisten zijn mensen van tegen de 90 jaar, hebben dyslexie. Geen tijd en zeker geen talenknobbel, want die bestaat niet. 
 • Ik zeg dus succes gegarandeerd, het is alleen maar een kwestie van DOEN. En de supersimpele stapjes volgen per les.
 • Vergelijk mijn unieke superlessen alsjeblieft niet met een ouderwetse antieke lesmethode. 
 • Geloof je het niet? Lees dan mijn 1138 reviews op Google en waarom ik 4,7 sterren krijg met mijn super Spaanse lessen
 • Weet je van jezelf dat je een stok achter de deur nodig hebt, laat mij dan die stok zijn. Je kunt nu starten met de lessen en EXTRA 8 weken begeleiding erbij nemen. Deze groepen starten maandagavond 23 januari 2023. Maar VOL=VOL

Zie www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht en mail je vragen naar info@supergoedspaansleren.nl weet je niet zo goed welk niveau je hebt qua Spaanse taal, doe dan de Taal Test via www.supergoedspaansleren.nl/taaltest

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud