Search
menu
Search

18 meter lange dode walvis gevonden op strand Galicië

Oeps ... foto ontbreekt!

18 meter lange dode walvis gevonden op strand Galicië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Wandelaars vonden afgelopen weekend op een strand bij Balarés Ponteceso in de provincie A Coruña in Galicië het levenloze lichaam van een 18 meter lange walvis. Het gaat om een exemplaar van de gewone vinvis (rorcual común), een walvissoort die steeds vaker in de Atlantische Oceaan bij Galicië wordt gezien.

Volgens de Coordinadora para el Estudio de los Mamíferos Marinos (CEMMA) gaat het in dit geval om een volwassen mannetjes walvis van 18 meter lang. Op internet schrijft deze organisatie ook dat het alweer de zesde walvis is die gevonden werd op een strand in Galicië in een maand tijd. Eerder werden er ook al drie volwassen en twee jonge exemplaren gevonden.

De specialisten zijn ervan overtuigd dat de walvis al geringe tijd in het water levenloos ronddreef voordat de walvis aanspoelde aan land in Galicië.

Volgens CEMMA zijn er tussen 1990 en 2018 in totaal 178 walvissen aangespoeld op Galicische stranden. In 2018 waren er dat 6 maar er waren ook jaren dat er 10 tot 12 walvissen op stranden in Galicië werden gevonden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waar kun je walvissen kijken in Spanje[/su_note]

Ga naar de inhoud