skip to Main Content
18 meter lange dode walvis gevonden op strand Galicië
Twitter

18 meter lange dode walvis gevonden op strand Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – Wandelaars vonden afgelopen weekend op een strand bij Balarés Ponteceso in de provincie A Coruña in Galicië het levenloze lichaam van een 18 meter lange walvis. Het gaat om een exemplaar van de gewone vinvis (rorcual común), een walvissoort die steeds vaker in de Atlantische Oceaan bij Galicië wordt gezien.

Volgens de Coordinadora para el Estudio de los Mamíferos Marinos (CEMMA) gaat het in dit geval om een volwassen mannetjes walvis van 18 meter lang. Op internet schrijft deze organisatie ook dat het alweer de zesde walvis is die gevonden werd op een strand in Galicië in een maand tijd. Eerder werden er ook al drie volwassen en twee jonge exemplaren gevonden.

De specialisten zijn ervan overtuigd dat de walvis al geringe tijd in het water levenloos ronddreef voordat de walvis aanspoelde aan land in Galicië.

Volgens CEMMA zijn er tussen 1990 en 2018 in totaal 178 walvissen aangespoeld op Galicische stranden. In 2018 waren er dat 6 maar er waren ook jaren dat er 10 tot 12 walvissen op stranden in Galicië werden gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het is ook een hele klus om die te verwijderen van de stranden , ik woon in Bredene en hier was er ook eens zoiets aangespoeld , en dat was blijkbaar niet niks

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by