De rijken in Spanje leven langer dan de armen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De rijken in Spanje leven langer dan de armen
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit de onderzoeksgegevens van Oxfam-Intermon is gebleken dat er een grote ongelijkheid is wat betreft de levensverwachting tussen de rijken en armen. In het onderzoek genaamd “Desigualdad 1-Igualdad de Oportunidades 0” staat niet alleen dat tijdens de crisisjaren er meer armoe is bijgekomen in Spanje maar dat er ook meer rijken bij zijn gekomen in Spanje. Daarnaast zijn er grotere verschillen wat betreft de levensverwachting tussen mensen met geld en mensen zonder geld.

Een van de zes families in Spanje is ten tijde van de crisis arm geworden en is nu het beter gaat met Spanje nog niet uit de armoe gekomen. Sterker nog, volgens Oxfam-Intermon zijn er het afgelopen jaar 16.500 families bijgekomen waar geen enkel lid een inkomen heeft waardoor het totaal aantal families nu op 617.000 staat in Spanje.

In hetzelfde onderzoek wordt ook gesproken over de levensverwachting en wordt de link gelegd met het geld dat men heeft. Zo leven rijke inwoners van Barcelona 11 jaar langer dan arme inwoners en is dat aantal 7 jaar in Madrid.

Volgens Oxfam-Intermon is de ongelijkheid in Spanje tijdens de crisisjaren alleen maar groter geworden. Spanje staat daarmee binnen de Europese Unie op een vierde plaats. Daarnaast is het zo dat de rijkdom of armoede geërfd wordt van de ouders. Dat wil zeggen, een kind van rijke ouders verdient 40% meer dan een kind van arme ouders. Dat percentage is in andere landen zoals Denemarken, Finland en Noorwegen 20%.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.