ANWB Camping 2020: Playa Montroig Camping Resort aan de Costa Dorada

ANWB Camping 2020: Playa Montroig Camping Resort aan de Costa Dorada
Beeld: Playa Montroig Camping Resort

ANWB Camping 2020: Playa Montroig Camping Resort aan de Costa Dorada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Tijdens een bijeenkomst in de Fabrique in Utrecht op 15 januari heeft camping Playa Montroig aan de Spaanse Costa Dorada de ANWB publieksprijs gewonnen in de categorie De Fijnste gezinscamping. In Nederland viel deze eer te beurt aan camping de Kleine Wolf in Stegeren. 

De ANWB bekroont camping Playa Montroig in Tarragona (Costa Dorada) als beste familiecamping buiten Nederland. De afgelopen zomermaanden hebben ANWB-leden en kampeerders massaal gestemd op hun favoriete camping. Ruim 25.000 kampeerders hebben van 17 juni tot en met 23 september hun stem op hun favoriete camping uitgebracht. 

Net als vorig jaar was de verkiezing weer een volledige publieksverkiezing. Naast camping Playa Montroig was ook Camping & Resort Sanguli Salou (Costa Dorada) genomineerd en verder campings in Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden en Luxemburg. 

De ANWB organiseert deze publieksprijzen in drie categorieën: De Fijnste Gezinscamping, De beste huuraccommodatie en De mooiste Charmecamping. Campings worden beoordeeld op negen criteria waaronder prijs-kwaliteitverhouding, zwemmogelijkheden en sanitair. 

Al eerder ontving camping Playa Montroig een onderscheiding van de ANWB als Top camping – een predicaat die de consumentenorganisatie toekent aan campings die de maximale score van 5 sterren halen.

25b2471687e860fa0f2adaf20941eb18
PlayaMontroig Camping Resort

Duitse ADAC prijs

Behalve deze erkenningen van de ANWB kreeg de camping ook van de ADAC uit Duitsland het predicaat ADAC SUPERPLATZ toegekend op de CMT-Beurs in Stuttgart. De Duitse erkenning staat symbool voor uitmuntendheid met vijfsterren. 

In 2018 was camping Playa Montroig de enige Spaanse camping die 25 jaar op rij de vijfsterrenscore ontving, een mijlpaal die met de nu behaalde prijs nog twee jaar langer is geworden; als een van de meest succesvolle vestigingen in Europa.

Directeur Alejandro Giménez is trots en verheugd dat zijn camping deze eervolle erkenningen heeft gekregen van de ANWB en de ADAC. “Wij zijn trots om als beste familiecamping buiten Nederland te worden erkend. Nederlanders zijn ervaren kampeerders dus ons hele team dagelijks hard aan het werk om Nederlandse gezinnen een geweldige vakantie te bieden”.

Over Playa Montroig Camping Resort

Playa Montroig Camping Resort is erin geslaagd zich te positioneren als een ideale gezinscamping.  Dankzij de vele voorzieningen en recreatieve activiteiten voor het hele gezin. Gelegen aan de kust, beslaat Playa Montroig 35 hectare en heeft verschillende zwembaden, 1 kilometer strand, een fitnesscentrum, voetbalvelden, een winkelcentrum en veel restaurants. Het telt 1000 staanplaatsen  en 300 bungalows, met een capaciteit voor 5.000 personen.

Naast de waterplassen van 1500 m2 opent de camping dit jaar een nieuw park van 1.700 m2 met 850 m2 aan waterrecreatie, waarmee het in Europa een van de grootste recreatiegebieden met water is. Het nieuwe ondiepe zwembad is uitgerust met een thematisch gebied van 58 verschillende ruimtes, 28 interactieve spellen, 2 glijbanen en een Cool Splash effect tijdens hete dagen. Tevens zijn er nog 16 spellen met visuele effecten.

Het resort heeft ook een leeszaal en een ontspanningslounge; openluchttheater, recreatiegebied met grotten, watervallen en glijbanen, verwarmd zwembad, minigolf, paddle banen. Er is ook recent een Spa & Wellness Center toegevoegd. Playa Montroig ligt aan de Costa Dorada, een vakantiebestemming met uitmuntende toeristische recreatiemogelijkheden. Een unieke combinatie van cultuur, gastronomie, actief toerisme en rust.

Bezoek de website van Playa Montroig Camping Resort

Ga naar de inhoud