Disney+ vanaf 24 maart ook in Spanje te bekijken

Disney+ vanaf 24 maart ook in Spanje te bekijken
Beeld: Disney+

Disney+ vanaf 24 maart ook in Spanje te bekijken

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 12 november 2019 is de nieuwe streamingdienst van Disney+ in Nederland te gebruiken terwijl de Belgische televisie kijkers nog tot de zomer van 2020 moeten wachten. Ook in Spanje is Disney+ nog niet te gebruiken maar vanaf 24 maart kan men ook in Spanje naar de programma’s, series en films kijken.

In eerste instantie zou Disney+ op 31 maart beginnen met uitzendingen in Spanje maar dit is vervroegd naar 24 maart 2020. Dat geldt dan voor Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Duitsland en Groot Brittannië.

Nederland had de eer om als enige land buiten de Verenigde Staten (op Canada na dan) Disney+ te hebben vanaf 12 november 2019 terwijl er voor andere landen nog geen releasedatums waren. Daar komen dus nu 6 nieuwe landen bij terwijl de overige landen waaronder België waarschijnlijk deze zomer Disney+ krijgen.

Kijkers kunnen bij Disney+ terecht voor vrijwel al het materiaal van onder meer Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Maar de vraag is of Disney+ de concurrent Netflix van de kaart kan vegen en of gebruikers overstappen naar de nieuwe streamingdienst, iets dat in Nederland nog lang niet is gelukt.

Disney+ gaat in Spanje 6,99 euro per maand kosten of 69,99 euro voor een heel jaar. Daarvoor krijg je 18 films van Pixar, 13 klassiekers van Disney, alle Star Wars films, veel van de Marvel films zoals Black Panther, 30 seizoenen van The Simpsons, de Star Wars The Mandalorian serie (exclusief) en nog veel meer.

Ga naar de inhoud