Stranden Benidorm beschadigd door noodweer

Stranden Benidorm beschadigd door noodweer
Beeld: Twitter

BENIDORM – Als gevolg van het noodweer is de zee zo’n 50 cm gestegen waardoor het water tot aan de boulevard van Benidorm kwam en de stranden voor een groot deel compleet verdwenen en zwaar beschadigd zijn. Storm Gloria zorgde voor sneeuw, regen, wind, wilde zee, hoge golven en overstromingen waarbij met name de kustplaatsen veel schade op hebben gelopen.

Het Levante strand van Benidorm is voor een deel verdwenen en er is veel schade door de enorm wilde zee. Volgens de lokale media steeg als gevolg van de golven het waterniveau met een halve meter waardoor deze direct tegen de muur van de wandelboulevard kwamen. 

Het water heeft alles kapot gemaakt en voor veel schade gezorgd. De gemeente moet hard gaan werken om alles voor de Semana Santa in april in orde te hebben.

Ook op andere plaatsen langs de kust van de Costa Blanca is veel schade zoals in Denia, Calpe, Alicante, Orihuela, Guardamar etc. In Javea heeft men zelfs te maken gehad met een natuurfenomeen waardoor alles vol zat met schuim waardoor het leek alsof het sneeuwde.

Hieronder enkele video’s en foto’s die we hebben gevonden in de lokale media en op Twitter.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Marcella Bardyn

Vind het vreselijk wat er gebeurt is ,dit is toch echt niet meer normaal al die stormen

NietZoZuur

Het is zeer zeker normaal. Ik denk dat het collectieve afspraak was van de vele Engelse toeristen met overgewicht in Benidorm is geweest om gezamenlijk in de zee te springen. Dit geeft hetzelfde effect als een kleine tsunami met als gevolg dat het strand enorm beschadigd is geraakt. Ik denk dat we een collecte moeten organiseren om de boulevard te restaureren.

Rob.

Volgens lokale media zijn de stranden van Benidorm NIET weggevaagd, maar slechts ondergelopen. Nu het waterpeil weer daalt en de golven kalmeren, verwacht men dat de stranden binnen 2 weken weer hersteld zijn.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.