Stranden Benidorm beschadigd door noodweer

Stranden Benidorm beschadigd door noodweer
Beeld: Twitter

Stranden Benidorm beschadigd door noodweer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Als gevolg van het noodweer is de zee zo’n 50 cm gestegen waardoor het water tot aan de boulevard van Benidorm kwam en de stranden voor een groot deel compleet verdwenen en zwaar beschadigd zijn. Storm Gloria zorgde voor sneeuw, regen, wind, wilde zee, hoge golven en overstromingen waarbij met name de kustplaatsen veel schade op hebben gelopen.

Het Levante strand van Benidorm is voor een deel verdwenen en er is veel schade door de enorm wilde zee. Volgens de lokale media steeg als gevolg van de golven het waterniveau met een halve meter waardoor deze direct tegen de muur van de wandelboulevard kwamen. 

Het water heeft alles kapot gemaakt en voor veel schade gezorgd. De gemeente moet hard gaan werken om alles voor de Semana Santa in april in orde te hebben.

Ook op andere plaatsen langs de kust van de Costa Blanca is veel schade zoals in Denia, Calpe, Alicante, Orihuela, Guardamar etc. In Javea heeft men zelfs te maken gehad met een natuurfenomeen waardoor alles vol zat met schuim waardoor het leek alsof het sneeuwde.

Hieronder enkele video’s en foto’s die we hebben gevonden in de lokale media en op Twitter.

Ga naar de inhoud