Update noodweer Spanje: 13 doden, 4 vermisten en veel schade

Gerona / Twitter
Beeld: Gerona / Twitter

Update noodweer Spanje: 13 doden, 4 vermisten en veel schade

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Storm Gloria kan officieel de geschiedenisboeken ingaan als een van de ergste van de afgelopen jaren in de regio Valencia, Teruel in Aragon, in Catalonië en op de Balearen eilanden. Naast de vele problemen op de wegen, vliegvelden, treinen en het bootverkeer is er ook veel schade door de enorm wilde zee met golven tot bijna 15 meter hoog en zijn er veel overstroomde rivieren met straten en woningen die blank staan. Helaas zijn er tot op het moment van schrijven ook acht personen overleden terwijl er er nog vier personen vermist worden.

UPDATE: Het dodental vanwege het noodweer is in Spanje opgelopen naar 13 terwijl er nog steeds 4 personen vermist worden. Het laatste dodelijke slachtoffer is een visser in Calafat (Tarragona) die door een hoge golf de zee in werd gegooid. In Cabacés (Tarragona) heeft men het levenloze lichaam gevonden van een man die nog in zijn auto zat die zich in een rivier bevond.

De zevende grote storm deze winter in Spanje, ‘borrasca’ Gloria, is een van de ergste stormen van de afgelopen jaren in de regio’s Alicante, Valencia, Castellón, Tarragona, Barcelona, Gerona, Teruel en op de Balearen eilanden. De sneeuw, regen, wind en een enorm wilde zee met golven tot 15 meter hoogte zoals op Menorca en Mallorca hebben voor veel schade gezorgd.

Helaas zijn er ook acht personen om het leven gekomen en worden nog vier personen vermist, twee op Ibiza, een in Palamos (Gerona) en een in Soller (Mallorca). Het laatste dodelijke slachtoffer is te betreuren in Nijar (Almeria) waar een boer verrast werd door een hagelstorm terwijl in een park in Almería een dakloze man door de kou is overleden.

In Alcoy (Alicante) heeft de brandweer het levenloze lichaam gevonden van een vrouw die in haar in elkaar gestorte woning was terwijl nabij Alicante het lichaam is gevonden van een man die probeerde een rivier over te steken met zijn auto. Daarvoor waren er al twee doden in de Valencia regio, een in Asturië en een in Avila.

Daarnaast wordt nog gezocht naar vier personen waaronder een 25-jarige Brit die op Ibiza in de Cala Portinatx tijdens het maken van een foto in zee viel. Op Ibiza wordt ook gevreesd voor het leven van een 41-jarige man die voor het laatste werd gezien op dinsdag in Sa Cala San Vicent. 

In Soller op Mallorca wordt gezocht naar een 27-jarige Spanjaard die besloot op maandag aan canyoning te gaan doen maar niet meer is gezien. In Catalonië zoekt men nog naar een man die in Palamos in zee is gevallen toen hij probeerde zijn boot vast te maken en waarvan elk spoor zoek is. 

https://twitter.com/NoticiasMarinas/status/1219941138376855555
Ga naar de inhoud