Mercadona en de makkelijke manier van een ‘americano’ koffie zetten

Mercadona en de makkelijke manier van een ‘americano’ koffie zetten
Beeld: Mercadona.es

Mercadona en de makkelijke manier van een ‘americano’ koffie zetten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Zo af en toe schrijven wij over producten die bij de bekendste en populairste supermarktketen van Spanje Mercadona te vinden zijn. En in dit geval hebben we het over koffie en een zeer succesvol en revolutionair product dat Mercadona onder de naam ‘Café filtro Americano’ van het huismerk Hacendado gepresenteerd heeft. 

Met dit nieuwe Mercadona product is het mogelijk om snel en gemakkelijk zonder gebruik te maken van een koffiemachine een lekker bakje zwarte koffie te zetten, ofwel een americano of zelfs een espresso als je er minder water bij doet. Een café con leche van kan natuurlijk ook maar dan moet je koude of warme melk toevoegen.

Het nieuwe koffie artikel wordt geproduceerd door UCC Coffee Spain wat speciaal daarvoor de productie verhuist heeft van Japan naar Logroño in La Rioja. De Japanse/Spaanse koffiemaker is geen onbekende in o.a. Nederland en België want ze produceren ook al koffie voor Jumbo, Lidl, Coop, Hema, IKEA, McDonald’s, Sligro, Starbucks en Subway.

Maar wat is er zo revolutionair aan dit koffieproduct van Mercadona? Als eerste de manier van het koffiezetten. Anders dan bij me traditionele oploskoffie of instant koffie, bestaat de ‘Café filtro Americano’ uit een filterzakje met daarin de koffie die je aan de beker of het glas hangt.

Daarin giet je dan de hoeveelheid water wat jij wil om het een ‘corto’ of ‘largo’ koffie te maken en in drie minuten heb je een lekker bakje koffie. Aangeraden wordt 140 ml warm water per dosis. 

De gebruikers zeggen op de social media dat de koffie erg lekker is maar de redactie heeft het zelf nog niet geprobeerd. We kunnen er echter wel vanuit gaan dat de koffie niet zo lekker zal zijn als vers gezette koffie.

De prijs is daarnaast ook erg positief, namelijk 1,90 euro voor 10 zakjes ‘Café filtro Americano’.

Ga naar de inhoud