Storm Hortense raast met enorme windsnelheden over Spanje

Storm Hortense raast met enorme windsnelheden over Spanje
Beeld: 123rf

Storm Hortense raast met enorme windsnelheden over Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals bekend hebben de stormen in Spanje namen en dit keer is het de beurt aan storm Hortense die voor veel problemen zorgt in grote delen van Spanje. Deze nieuwe storm met enorme windvlagen van meer dan 120 km/uur volgt op de korte storm Gaeten die voor minder overlast zorgde en natuurlijk Filomena die de historische sneeuwval en enorm lage temperaturen naar Spanje bracht met de daarbij horende problemen.

In Madrid, waar men nog aan het bijkomen is van de enorme gas-explosie in een gebouw en waar men nog steeds de schade van storm Filomena opruimt, is een dak van een gebouw gewaaid. Daarnaast zijn er tientallen bomen omgewaaid en zijn delen van daken en muren omgewaaid of naar beneden gekomen.

Maar het is Noordwest Spanje en met name de autonome regio Galicië waar men de meeste last heeft van storm Hortense met enorm hoge golven van meer dan 8 meter en een wilde zee die voor problemen zorgt. Windkracht 7 zorgt voor harde windvlagen en er zal ook veel regen vallen.

Ook de autonome regio Aragón heeft te maken met windvlagen van meer dan 120 km/uur waar ook regen verwacht wordt en vanaf 1.000 meter hoogte weer sneeuw. In de regionale hoofdstad Zaragoza zijn reeds tientallen bomen omgewaaid.

In Barcelona zorgt Hortense voor omgewaaide palmbomen zoals op de drukke Avenida Diagonal. Daarbij raakte wonder boven wonder niemand gewond omdat dit gebeurde op een moment dat mensen naar hun werk gingen. De brandweer is deze vrijdagmorgen meer dan 70 keer moeten uitrukken in Barcelona vanwege diverse problemen als gevolg van de harde windvlagen. Ook in de provincie Tarragona heeft men te maken met regen en zelfs hagel en harde windvlagen.

De Valencia regio heeft ook te maken met storm Hortense met windvlagen van meer dan 124 km/uur waardoor muiren, afscheidingen en bomen zijn omgewaaid. Op diverse plaatsen heeft ook het vrachtverkeer te maken gehad metd e hard windvlagen en er zijn minstens twee vrachwtagens omgewaaid.

Daarnaast hebben ook de Balearen eilanden te maken met deze storm waar in Palma een gevel gedeeltelijk naar beneden is gekomen. Ook op Menorca en Ibiza waren problemen maar minder erg dan op Mallorca.

Ga naar de inhoud