Paradores Spanje hebben een goed 2021 afgesloten

Paradores Spanje hebben een goed 2021 afgesloten
Beeld: Parador de Cuenca / @paradores / facebook

Paradores Spanje hebben een goed 2021 afgesloten

MADRID – De Spaanse staatshotels keten Paradores heeft een deel van de jaarcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat de luxe hotelketen winst heeft gemaakt terwijl men nog een verlies van 28,5 miljoen euro anticipeerde. De omzet is dit jaar gestegen naar circa 225 miljoen euro wat meer is dan de 128 miljoen euro in 2020 maar 85% minder dan in het pre-Covid jaar 2019. De bezetting, omzet en winst zitten weer in de lift bij de Paradores die met name tijdens de crisisjaren en het eerste corona-jaar moeilijke tijden hebben gehad.

De Paradores zijn steeds populairder aan het worden, niet alleen bij de Spanjaarden maar ook bij een groeiend aantal buitenlanders die op zoek zijn naar een ander soort toerisme dan een Spaanse ‘costa’ vakantie. De gasten kunnen kiezen uit 97 hotels die allen gelegen zijn of in kloosters, kastelen, paleizen, andere monumentale panden en/of op bijzonder plaatsen. Bijna alle hotels zijn te vinden in Spanje maar Paradores heeft ook één hotel in Portugal.

Het tweede corona-jaar 2021 wordt gekenmerkt door een overgroot deel aan Spaanse gasten die goed waren voor 60% van de reserveringen en 90% van de overnachtingen. Het aandeel internationale gasten was het afgelopen jaar 40% met 10% van de overnachtingen terwijl dit voor de corona-pandemie nog andersom was met meer internationale dan nationale gasten in de luxe staatshotels.

Paradores heeft op dit moment nog niet bekend gemaakt hoeveel gasten ze dit jaar hebben ontvangen in de 97 luxe staatshotels maar hebben wel aangegeven dat er een bezettingsgraad is geweest van 56% in alle Paradores gedurende het hele jaar met 90% bezetting in augustus en de rest van de zomer 82%. In 2019 was de gemiddelde bezettingsgraad nog 65%.

Informatie

Mocht je meer informatie willen over de 97 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.