skip to Main Content
Het Centre Pompidou blijft tot tenminste 2025 in Málaga

Het Centre Pompidou blijft tot tenminste 2025 in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het Centre Pompidou museum in Málaga zal daar nog tot 2025 blijven, zo heeft de burgemeester van de stad bekend gemaakt nadat de overeenkomst met de Franse kunstgalerij afgelopen week werd ondertekend. Nadat de Spaanse versie van het Franse Pompidou werd geopend in Málaga in maart 2015 heeft de kunstgalerij meer dan 500.000 mensen op bezoek gehad.

Het Centre Pompidou Museum is gelegen in de havenwijk aan de Muelle 1 in een pop-up museum dat bij opening al minimaal vijf jaar zou blijven staan. Het gebouw zelf The Cube (el Cubo), een glazen vierkant met verschillende kleuren, is al een bezienswaardigheid op zich.

Binnenin zijn werken van de in Málaga geboren Pablo Picasso te zien en ook van artiesten als Alberto Giacometti, Frida Kahlo, René Magritte, Francis Bacon en Marc Chagall. De kunstwerken zijn geleend van het Centre Pompidou in Parijs.

Bij de opening in 2015 werd een tijd afgesproken van vijf jaar maar er werd formeel nooit iets ondertekend. Dat is dus nu wel gebeurd waarbij afgesproken is dat het Pompidou tot in ieder geval 2025 in Málaga blijft, dat is dus meer jaren dan eerder gepland. Zowel het Franse Pompidou alsook de gemeente Málaga zijn tevreden over de samenwerking en de opkomst van bezoekers.

Lees meer en bekijk foto’s over het Centre Pompihou op de website beleefmalaga.nl. Op deze website is onder andere te lezen dat het museum gratis te bezoeken is op de zondagen vanaf 16 uur tot sluitingstijd (20 uur).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken