Het Centre Pompidou blijft tot tenminste 2025 in Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het Centre Pompidou museum in Málaga zal daar nog tot 2025 blijven, zo heeft de burgemeester van de stad bekend gemaakt nadat de overeenkomst met de Franse kunstgalerij afgelopen week werd ondertekend. Nadat de Spaanse versie van het Franse Pompidou werd geopend in Málaga in maart 2015 heeft de kunstgalerij meer dan 500.000 mensen op bezoek gehad.

Het Centre Pompidou Museum is gelegen in de havenwijk aan de Muelle 1 in een pop-up museum dat bij opening al minimaal vijf jaar zou blijven staan. Het gebouw zelf The Cube (el Cubo), een glazen vierkant met verschillende kleuren, is al een bezienswaardigheid op zich.

Binnenin zijn werken van de in Málaga geboren Pablo Picasso te zien en ook van artiesten als Alberto Giacometti, Frida Kahlo, René Magritte, Francis Bacon en Marc Chagall. De kunstwerken zijn geleend van het Centre Pompidou in Parijs.

Bij de opening in 2015 werd een tijd afgesproken van vijf jaar maar er werd formeel nooit iets ondertekend. Dat is dus nu wel gebeurd waarbij afgesproken is dat het Pompidou tot in ieder geval 2025 in Málaga blijft, dat is dus meer jaren dan eerder gepland. Zowel het Franse Pompidou alsook de gemeente Málaga zijn tevreden over de samenwerking en de opkomst van bezoekers.

Lees meer en bekijk foto’s over het Centre Pompihou op de website beleefmalaga.nl. Op deze website is onder andere te lezen dat het museum gratis te bezoeken is op de zondagen vanaf 16 uur tot sluitingstijd (20 uur).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.