Sluiting van Ryanair basissen op komst in Spanje?

Sluitingen van Ryanair basissen op komst in Spanje?
Beeld: Ryanair
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij vervoerde het afgelopen fiscale jaar (sluit in april) in Spanje af met 49,5 miljoen passagiers, een stijging van 10,7% ten opzichte van het jaar daarvoor. Toch steeg het aantal vluchten in Spanje met slechts 3,5% wat geen rode cijfers zijn maar wel minder dan de 10,7% het jaar daarvoor. Spanje’s grootste low cost vlieger sluit niet uit dat er basissen gesloten gaan worden in Spanje en wellicht in andere landen. Niets is echter nog bevestigd.

Ryanair heeft met recht een ‘annus horribilis’ gehad met de vele stakingen gedurende de zomer in 2018. Die werkonderbrekingen van het cabinepersoneel en piloten hebben geleid tot duizenden geannuleerde vluchten en duizenden ontevreden passagiers.

Maar dat was niet het enige probleem. De brandstof is duurder geworden en de immer dalende tarieven voor tickets hebben er ook voor gezorgd dat Ryanair minder winst heeft gemaakt. Daarnaast kan een Brexit zonder EU deal zorgen voor veel problemen, niet alleen bij Ryanair maar bij veel andere luchtvaartmaatschappijen zoals Norwegian die problemen heeft.

Al deze dalende cijfers hebben ervoor gezorgd dat Ryanair waarschijnlijk een ander business model of in ieder geval veranderingen wil gaan doorvoeren. Dat kan o.a. leiden tot sluiting van basissen zoals wat ook al gebeurde in Eindhoven in Nederland en Bremen in Duitsland gedurende de wintermaanden. Een van de mogelijke sluitingen is de basis op de Canarische Eilanden al is volgens Ryanair de definitieve beslissing daarover nog niet genomen.

Antwoord Ryanair: “The closure of bases could happen for commercial reasons, anywhere. Just as other airlines such as Norwegian in Gran Canaria, Tenerife or Palma, Ryanair closed its Eindhoven and Bremen bases this winter in a time when fares are falling and fuel costs are raising. However, we would always be looking into trimming before making any decision on possible closures. It could happen anywhere, but nothing is confirmed at this moment.”

In 2019 verwacht Ryanair dat er een stijging wat betreft het aantal vluchten zal plaatsvinden binnen Europa. Dat zal dan mede te danken zijn aan de populariteit van landen als Griekenland en Turkije.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.