skip to Main Content
Sluiting van Ryanair basissen op komst in Spanje?
Ryanair

Sluiting van Ryanair basissen op komst in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij vervoerde het afgelopen fiscale jaar (sluit in april) in Spanje af met 49,5 miljoen passagiers, een stijging van 10,7% ten opzichte van het jaar daarvoor. Toch steeg het aantal vluchten in Spanje met slechts 3,5% wat geen rode cijfers zijn maar wel minder dan de 10,7% het jaar daarvoor. Spanje’s grootste low cost vlieger sluit niet uit dat er basissen gesloten gaan worden in Spanje en wellicht in andere landen. Niets is echter nog bevestigd.

Ryanair heeft met recht een ‘annus horribilis’ gehad met de vele stakingen gedurende de zomer in 2018. Die werkonderbrekingen van het cabinepersoneel en piloten hebben geleid tot duizenden geannuleerde vluchten en duizenden ontevreden passagiers.

Maar dat was niet het enige probleem. De brandstof is duurder geworden en de immer dalende tarieven voor tickets hebben er ook voor gezorgd dat Ryanair minder winst heeft gemaakt. Daarnaast kan een Brexit zonder EU deal zorgen voor veel problemen, niet alleen bij Ryanair maar bij veel andere luchtvaartmaatschappijen zoals Norwegian die problemen heeft.

Al deze dalende cijfers hebben ervoor gezorgd dat Ryanair waarschijnlijk een ander business model of in ieder geval veranderingen wil gaan doorvoeren. Dat kan o.a. leiden tot sluiting van basissen zoals wat ook al gebeurde in Eindhoven in Nederland en Bremen in Duitsland gedurende de wintermaanden. Een van de mogelijke sluitingen is de basis op de Canarische Eilanden al is volgens Ryanair de definitieve beslissing daarover nog niet genomen.

Antwoord Ryanair: “The closure of bases could happen for commercial reasons, anywhere. Just as other airlines such as Norwegian in Gran Canaria, Tenerife or Palma, Ryanair closed its Eindhoven and Bremen bases this winter in a time when fares are falling and fuel costs are raising. However, we would always be looking into trimming before making any decision on possible closures. It could happen anywhere, but nothing is confirmed at this moment.”

In 2019 verwacht Ryanair dat er een stijging wat betreft het aantal vluchten zal plaatsvinden binnen Europa. Dat zal dan mede te danken zijn aan de populariteit van landen als Griekenland en Turkije.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 20 reacties
 1. Ik vlieg minimum eens per maand met Ryanair ,nooit problemen .Personeel vriendelijk ,altijd netjes op tijd .Wat wilt een mens nog meer .
  Iedereen die werkt bij Ryanair krijgt een contract aangeboden ,lezen en ondertekenen als je met de voorwaarden akkoord gaat .Niet zeuren en staken ,niemand verplicht je te werken voor deze maatschappij .Het zijn de vakbonden die de boel ophitsen Denk na aub

  1. Geldt ook voor easyJet piloten in Nederland, die nu kennelijk opgestookt door een door KLM vliegers bestuurde vakbond, zich weer laten opfokken om te gaan staken.

   1. Wat zit je hier nu toch weer voor totale waanzin uit te kramen?
    De NL EasyJet piloten hebben bijna 20% lagere arbeidsvoorwaarden dan in Frankrijk en Duitsland voor HETZELFDE werk. Mag je daar a.u.b. tegen in het verweer komen?

 2. Heb vaak gevolgen met Ryanair en nooit geen problemen gehad. De gene die problemen brengen is het personeel die steeds gaat stakken, je weet nu eenmaal gaat weken bij Ryanair dat de CAO van een buitenlandse maatschappij andere is, en daar hebben ze ook voor getekent.

 3. Er zijn van die ontevreden mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten je krijg waar voor je betaalt als je meer betaald heb je ook meer service ik ben vaak genoeg met rayonair gevlogen en nooit problemen gehad ik vind rayonair wel goed je krijg waar voor je geld .

  1. Heb vaak gevonden met Ryanair en nooit geen problemen gehad. De gene die problemen brengen is het personeel die steeds gaat stakken, je weet nu eenmaal dat de CAO van een buitenlandse maatschappij andere is, en daar hebben ze ook voor getekent.

 4. Twee weeken geleden wilden we van Alicante naar Hamburg vliegen. Op Alicante kregen we te horen dat het grondpersoneel in Hamburg staakten en we dus op Bremen zouden vliegen. In Bremen stonden Bussen klaar die ons naar Hamburg Airport brachten!! Prima geregeld en maar twee uur tijdverlies. Kijk…….. dit is dan service van een low. cost vliegmaatschappij wat je niet verwacht!! En dat voor een vliegticket minder dan honderd Euro!

 5. amaai goedkoop !!!! ik ben februari naar algarve geweest met rayenair !!!
  schandalig wat ik moest betalen voor valies en zetel !!! 112 euro !!!
  bijna zoveel als mijn reis he !!

 6. Van mij mag Ryanair helemaal opzouten uit Spanje, onbeleeft personeel en super slechte service en als er wat aan de hand is laten ze je gewoon uren zitten zonder jou te mededelen wat er aan de hand is. Ook als je uren vastzit in het vliegtuig wordt je nog niet eens een flesje water aangeboden. Echt heb geen enkel goed woord over voor Ryanair.

  1. Ik ben in de reisleiding werkzaam en kan u verzekeren dat dit slaat op alle luchtvaartmaatschappijen. Duitse, Engelse, Nederlandse, noem maar op.

  2. Weleens met TAP gevlogen? Ik niet want er was geen vliegtuig. 1 uur voor boarden vlucht geannuleerd, zonder enige notificatie. Daar sta je dan. Informatie was er niet en de schadevergoeding krijgen we niet. Ryan Air heeft ons nog nooit zo in de steek gelaten.

  1. Getverderrie altijd die kritiek op de spellingsfoutjes. wees toch eens blij dat we dit nieuws elke dag op ons b schreef:

   ordje krijgen !

   1. Ben ‘t helemaal eens met je reactie op de zinloos denigrerende opmerking van ene Henk, die erudiet poogt over te komen. Het jammere aan het hoog van de toren blazen van Henk is, dat hij niet weet dat het meervoud van basis wel degelijk basissen is naast bases.
    Overigens een leuk en informatief artikel. Complimenten.

   2. Gaat ie lekker Henk? Nu nog alles cursief en met een chinees toetsenbord dan ben je helemaal het baasje. Man man man….

 7. Het sluiten van een basis wil niet zeggen dat er op dat vliegveld niet meer gevlogen wordt. Er worden echter geen toestellen meer gestationeerd. Zo is de basis in Eindhoven weliswaar gesloten maar de diverse vluchten per week blijven gewoon bestaan.

 8. Ik zal het zéér betreuren, vooral als de basis in Barcelona-Reus gaat sluiten.
  Heerlijke kleine luchthaven met super vriendelijk personeel.

  1. Dat vliegveld heet gewoon Reus hoor. Wat u schrijft is een typisch Ryanair verzinsel. Net als de luchthaven van Gerona . Vliegvelden die meer dan 100 km van een stad liggen vernoemen naar een grote stad is pure volksverlakkerij.

   1. Dat klopt.
    Jammer is dat “men” de belangrijkheid van Reus-luchthaven naar mijn mening gigantisch heeft verziekt, door een TGV-treinstation te bouwen op té grote afstand van de luchthaven.
    Wat zou er niet mooier zijn dan aan de Costa Dorada een treinstation én luchthaven op één plek te hebben als toeristen-reisdoel………..een enorme gemiste kans.
    Dat achterlijke TGV-station is bovendien nog te ver van Tarragona én Reus-stad verwijderd, maar dat is een niet relevante opmerking voor het onderwerp van dit artikel.
    Ik blijf het zeggen, ruimte zat daar, ook bij de luchthaven Reus, ga daar maar eens kijken.
    Kromme politiek tussen de twee “rivaal” gemeentes Tarragona en Reus en onderhavig aan gigantische speculatie.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken