Einde aan de minigolf in Rincón de Loix in Benidorm

Einde aan de minigolf in Rincón de Loix in Benidorm
Beeld: Google Streetview

Einde aan de minigolf in Rincón de Loix in Benidorm

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Wanneer je de volgende keer weer op bezoek kunt gaan in Benidorm en denkt even gezellig te gaan minigolfen bij de Minigolfbaan gelegen aan de Avenida del Mediterráneo, dan moeten we je teleurstellen. De eigenaren hebben na een moeilijk jaar besloten te stoppen omdat de situatie ondraaglijk werd maar er blijkt meer aan de hand te zijn, zoals we onderaan het artikel melden.

In feite stamt het project om de Minigolf op nummer 54 naast het Nederlands restaurant De Leeuw om te toveren tot een klein appartementencomplex al uit 2018 maar dat werd steeds uitgesteld. 

Maar de situatie rondom de corona-pandemie en de onzekere toekomst heeft ervoor gezorgd dat de eigenaren van de Minigolf een moeilijke beslissing hebben moeten nemen.

Half oktober 2020 maakte de Minigolf op Facebook al bekend dat ze gesloten waren en wellicht wel definitief. Nu is gebleken dat de Minigolf dit jaar niet meer open gaat en definitief gesloten wordt.

Het is de projectontwikkelaar Monver Inmobiliaria die op de plaats van de Minigolfbaan een klein appartementencomplex gaat bouwen, iets waar ze al toestemming voor hebben gekregen van de gemeente. In 2018 werd al een voorlopige vergunning aangevraagd maar deze werd in november 2019 opgeschort.

Maar … er is meer aan de hand

Nadat ons artikel werd geplaatst hebben we via onze WhatsApp meldlijn informatie gekregen dat het grondstuk van Minigolfbanen na het overlijden van de eigenaresse Doña Carmen op vreemde wijze werd geschonken aan een poetsvrouw nadat het testament werd aangepast terwijl Carmen al seniel was. 

Het vreemde was dat in al haar eerdere testamenten werd geschreven dat zolang als een familielid op het terrein aanwezig zou zijn dat niet verkocht mocht worden. De poetsvrouw verkocht het terrein echter toch aan de bouwonderneming.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd de Minigolf Benidorm onder de naam Minimarina geopend met o.a. bootjes op het water. Nadat in 2000 de oorspronkelijke eigenaren waren overleden ging de familie verder als Minigolfbaan maar de corona-pandemie zorgde ervoor dat de huur en het personeel niet meer betaald konden worden.

Daar heeft de eigenaar van het terrein gebruik van gemaakt om de huurders van het terrein en dus de eigenaren van de Minigolfbaan van het terrein te gooien, zoals dat ons werd medegedeeld. 

Daardoor kon de bouwonderneming van de gemeente toestemming krijgen om een appartementencomplex met 19 woningen te bouwen. 

Maar de nieuwe woningeigenaren moeten zich daarna wel realiseren dat een meer dan 40 jaar oud familiebedrijf door de bouwonderneming om zeep is geholpen en dat daardoor 8 families in financiële problemen zijn gekomen.

Ga naar de inhoud