Reebok sneakers met afbeelding van mislukte Spaanse Ecco Homo restauratie

Reebok sneakers met afbeelding van mislukte Spaanse Ecco Homo restauratie
Beeld: Reebok

Reebok sneakers met afbeelding van mislukte Spaanse Ecco Homo restauratie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna tien jaar geleden in 2012 werd het dorp Borja wereldnieuws nadat een bejaarde dame de fresco Ecce Homo op een wel zeer onorthodoxe wijze wist te restaureren of zoals sommigen zeggen, verpesten. Nu wordt daar bij stilgestaan door de Dime x Reebok BB4000 sneakers met daarop een afbeelding van de mislukte Ecce Homo.

Ecce Homo betekent in het Latijn ‘Zie de mens’ maar nu kan men ook zeggen ‘Ecce sneakers’ of ‘Zie de sneakers’ omdat Reebok een model heeft uitgebracht met een afbeelding van de Ecce Homo. Reebok doet dit samen met de uit Canada afkomstige skateboard firma Dime.

Geheugensteuntje: In 2012 werd het dorp Borja in  de regio Aragón wereldnieuws nadat een bejaarde Cecilia Giménez de fresco Ecce Home op een wel zeer onorthodoxe wijze wist te restaureren of zoals sommigen zeggen.

De Ecce Homo is inmiddels een toeristische trekpleister geworden voor het dorp waar in een normale zomer 30.000 bezoekers alleen naar dit schilderij komen kijken en als het mogelijk is een selfie willen maken met Cecilia Giménez, de ongetrainde amateur schilderes die het schilderij verpeste. 

Om deze restauratie poging te eren heeft Dime dus samen met Reebok de speciale 110 dollar kostende sneaker op de markt gebracht. Hieronder enkele foto’s van de speciale ‘Ecce Sneakers’.

Ga naar de inhoud