Belgische en Nederlandse toeristen in Spanje geven meer geld uit

Belgische en Nederlandse toeristen in Spanje geven meer geld uit
Beeld: Canva

Belgische en Nederlandse toeristen in Spanje geven meer geld uit

MADRID – Volgens de jaarcijfers van Turespaña (PDF) hebben Belgische en Nederlandse bezoekers en toeristen aan Spanje meer geld uitgegeven in 2021 en staan deze Europese reizigers in de top 5 van landen die zich het snelst hersteld hebben. Het afgelopen jaar werd afgesloten met meer dan 31 miljoen buitenlandse toeristen wat een stijging was van 64% ten opzichte van 2020. Er kwamen ook meer Belgen en Nederlanders naar Spanje in 2021 waardoor ook de uitgaven van de Belgen en Nederlanders stegen.

In het eerste corona-jaar (2020) kwamen 922.797 Nederlanders en 747.016 Belgen naar Spanje terwijl dit in het tweede corona-jaar (2021) 2.042.868 Nederlandse en 1.460.735 Belgische toeristen waren. In het pre-Covid jaar 2019 kwamen echter nog 3.701.944 Nederlanders en 2.538.829 Belgen naar Spanje. Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen is in 2021 ten opzichte van 2020 dus gestegen maar blijft ten opzichte van 2019 nog achter. 

Toch hebben de Nederlandse en Belgische toeristen in 2021 meer geld uitgegeven tijdens hun verblijf in Spanje. Volgens de gegevens van Turespaña hebben de meer dan 2 miljoen Nederlandse toeristen meer dan 2,3 miljard euro uitgegeven in Spanje terwijl dat bij de meer dan 1,6 miljoen Belgische toeristen meer dan 1,6 miljard euro was. De Nederlandse toeristen hebben 55% en de Belgische toeristen hebben 61% meer uitgegeven tijdens hun verblijf in Spanje in 2021.

Het zijn echter de meer dan 5,19 miljoen Duitse toeristen die het meeste geld hebben uitgegeven in Spanje met meer dan 6 miljard euro. Als tweede op de lijst staan de 4,29 miljoen Britse toeristen die meer dan 4,8 miljard euro hebben uitgegeven gevolgd door de 5,8 miljoen Franse toeristen die meer dan 4,4 miljard euro hebben besteed in Spanje.

De Nederlandse toeristen hebben gemiddeld per verblijf in Spanje 1.137 euro per persoon uitgegeven. Bij de Belgische toeristen was dat gemiddelde bestedingsbedrag het afgelopen jaar 1.122 euro per persoon. Dat is ongeveer gelijk aan dat van de Duitse toeristen met 1.157 euro, Britse toeristen met 1.108 euro maar meer dan de Franse toeristen die gemiddeld 761 euro en de Italiaanse toeristen die gemiddeld 877 euro per persoon uitgaven in Spanje. De bestedingen van de Nederlanders en Belgen zijn echter niet te vergelijken met die van de Japanners met 3.032 euro of de Chinezen met 2,715 euro en de Zuid-Koreanen met 2.480 euro per persoon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.