Search
menu
Search

Voor 100.000 euro kun jij dit kleine Spaanse dorp kopen in de provincie Segovia

Voor 100.000 euro kun jij dit kleine Spaanse dorp kopen in de provincie Segovia
Beeld: Idealista.es / screenshot

Voor 100.000 euro kun jij dit kleine Spaanse dorp kopen in de provincie Segovia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEGOVIA – Voor minder geld dan een appartement aan de kust of in een grote stad kun je in de provincie Segovia in de regio Castilië en León de trotse eigenaar worden van een heel dorp. Het gaat om Matandrinos waar ooit 40 mensen hebben gewoond maar waar nu diverse ruïnes staan op een 5.000 vierkante meter groot terrein in een vaak groene vallei.

Het is het makelaarskantoor SegoDomus Gestiones Inmobiliarias dat dit dorpje te koop heeft aangeboden op de woningwebsite Idealista.es. Op de pagina van dit verkoop object wordt Matandrinos gepresenteerd als een wijk van het nabijgelegen Prádena, in de provincie Segovia (Castilië en León). Samen met andere wijken zoals Peña Corva, el Villar en Pradenilla was Matandrinos de grootste van allemaal.

Het dorpje of cluster van woningen (lees ruïnes) is gelegen in een kleine vallei waar ooit 9 huizen stonden en circa 40 mensen woonden. De inwoners leefden voornamelijk van de landbouw (tarwe en gerst) en vee.

In totaal gaat het om 5.000 vierkante meter met diverse huizen die in een vervallen staat verkeren. Een grondige opknapbeurt is dus wel nodig. Maar voor 100.000 euro kan dit dorpje al van eigenaar veranderen. Als je HIER naar de website van Idealista.es gaat kun je meer nformatie maar ook meer foto’s vinden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?