Search
menu
Search

Wat zijn volgens toeristen de meest overschatte en teleurstellende steden in Spanje?

Wat zijn volgens toeristen de meest overschatte en teleurstellende steden in Spanje?
Beeld: Canva

Wat zijn volgens toeristen de meest overschatte en teleurstellende steden in Spanje?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Reizen is voor veel personen vaak een illusie. Tijdens de voorbereiding op een welverdiende vakantie in bijvoorbeeld Spanje lees en bekijk je veel en vormt zich een bepaald beeld in je hoofd en worden bepaalde verwachtingen gecreëerd. Maar, vaak ter plaatse blijkt dat anders te zijn en wordt de vakantie plotseling een desillusie. Maar wat zijn de meest overschatte en meest teleurstellende steden in Spanje volgens de toeristen?

Een Britse website heeft een lijst gepubliceerd waarop 85 steden zijn geanalyseerd en waarbij gekeken werd naar de beoordelingen die deze steden en de bezienswaardigheden in deze steden ontvingen op diverse reisbeoordelingsplatforms. In ons overzicht kijken we alleen naar de resultaten voor Spanje en de meest overschatte en meest teleurstellende Spaanse steden. Op die lijst staan vijf Spaanse steden

De top 10 van de internationale lijst wordt aangevoerd door Bangkok (Thailand), Antalya (Turkije), Singapore, München (Duitsland), Rimini (Italië), Miami (VS), Bombay (India), Londen (VK), Parijs (Frankrijk) en Tokyo (Japan). Het goede nieuws is dus dat geen enkele Spaanse stad in de top 10 van meest overschatte en teleurstellende steden staat …. maar wel in de top 20!

Voor de eerste teleurstellende en overschatte Spaanse stad moeten we naar de 12e plaats op de lijst gaan waar Barcelona staat. In deze zeer bekende citytrip bestemming wordt het Parc Güell van Antoni Gaudí als meest teleurstellende en overschatte bezienswaardigheid genoemd.  

De tweede Spaanse stad die op de lijst staat is Madrid op de 37e plaats. Het Puerta del Sol plein wordt omschreven als meest teleurstellende en overschatte plaats om te bezoeken in de bruisende hoofdstad van Spanje.

Op de 41e plaats staat de stad Valencia waar het Playa de la Malvarrosa de meest teleurstellende en overschatte bezienswaardigheid is. Sevilla staat op de 54e plaats met de Metropol Parasol als teleurstellende bezienswaardigheden terwijl Córdoba op de 55e plaats staat en de Synagoge van de stad genoemd wordt als meest overschatte en teleurstellende bezienswaardigheid. 

Overigens staat Amsterdam ook op de lijst, op nummer 21 met het Red Light District als teleurstellende en overschatte bezienswaardigheid. Verder staan er geen Nederlandse en Belgische steden op de top 85 lijst van meest overschatte en teleurstellende steden.

Ga naar de inhoud