Voormalige Barça-speler Dani Alves veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik

dani-alves

Voormalige Barça-speler Dani Alves veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik

Dani Alves, de Braziliaanse voetballegende die negen jaar voor FC Barcelona speelde, is donderdag door de rechtbank van Barcelona veroordeeld tot vier jaar en zes maanden gevangenisstraf voor het seksueel misbruiken van een jonge vrouw in de discotheek Sutton in Barcelona op 30 december 2022. Deze zaak heeft de voetbalwereld geschokt en heeft geleid tot een diepgaande discussie over seksueel misbruik in de sportindustrie.

Tijdens het proces eiste het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van negen jaar voor Dani Alves. Ze beschuldigden de voetballer van een ernstig seksueel misdrijf en stelden dat hij de jonge vrouw in de discotheek Sutton had misbruikt.

De aanklager die optrad namens het slachtoffer eiste een nog zwaardere straf van twaalf jaar gevangenisstraf. Zij betoogden dat Alves een zeer ernstig misdrijf had begaan en dat hij de maximumstraf verdiende volgens de wet.

Uiteindelijk oordeelde de rechtbank, na zorgvuldige overweging van alle bewijzen en getuigenissen, dat een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden passend was voor de misdrijven van Dani Alves. Hoewel deze straf lager was dan door het Openbaar Ministerie en de aanklager geëist, stelden de rechters dat deze straf rechtvaardig was gezien de ernst van het misdrijf en de gevolgen voor het slachtoffer.

Bij het bepalen van de straf nam de rechtbank de getuigenissen van verschillende partijen in overweging, waaronder de getuigenis van het slachtoffer zelf, haar vrienden die aanwezig waren in de discotheek, de vrouw van Dani Alves, Joana Sanz, en verschillende vrienden van de voetballer. Ook werden agenten van de Mossos d’Esquadra, artsen en medisch personeel van het Hospital Clínic gehoord, evenals Dani Alves zelf, die als laatste getuigde.

Tijdens haar getuigenis op 5 februari bevestigde het slachtoffer dat Dani Alves haar had verkracht in een toilet van de discotheek Sutton op 30 december 2022. Haar getuigenis werd zeer serieus genomen door de rechtbank.

Ga naar de inhoud