Spaanse politie waarschuwt voor ING bank phishing e-mail

Spaanse politie waarschuwt voor ING bank phishing e-mail
Beeld: 123rf

Spaanse politie waarschuwt voor ING bank phishing e-mail

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er wordt steeds meer geprobeerd mensen op internet via de e-mailadressen, WhatsApp, Facebook of via de telefoon op te lichten en dit keer waarschuwt de Guardia Civil wat betreft een zwendel of fraude met de ING bank in Spanje. Het is niets nieuws en het gebeurt wel vaker maar toch wil de Spaanse politie de mensen waarschuwen via Twitter.

Er worden massaal frauduleuze e-mails verstuurd in Spanje waarbij deze erg veel lijken op de mails van de ING Bank. Deze phishing mails hebben als doel om toegangsgegevens van gebruikers te stelen doordat men klikt op een link in de e-mail die dus NIET van de ING bank is en persoonlijke informatie invult.

In dit geval gaat het zogenaamd om een actualisatie van de persoonsgegevens met een link getiteld ‘Area Clientes’.

Als je een e-mail van deze kenmerken hebt ontvangen en als je toegang hebt gegeven door op de link te klikken, de inloggegevens hebt verstrekt of persoonlijke en bankgegevens, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met ING bank om hen te informeren over wat er is gebeurd. Dit geldt uiteraard alleen voor klanten van de Spaanse ING.

Om phishing-aanvallen te voorkomen is het raadzaam om nooit e-mails te openen van onbekende gebruikers die je niet hebt aangevraagd. Het wordt aangeraden deze direct te verwijderen en in geen geval te antwoorden. Daarnaast is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn bij het klikken op links en het downloaden van bijlagen van e-mails.

De ING bank in Spanje geeft op deze website meer tekst en uitleg over phishing.

Als reactie op het Twitterbericht van de Guardia Civil melden veel mensen dat er meer banken betrokken zijn zoals de Caixabank, BBV, Bankia etc. ook met de logo’s en namen van deze banken worden phishing e-mails verstuurd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.