skip to Main Content
Spaanse politie waarschuwt voor ING bank phishing e-mail
123rf

Spaanse politie waarschuwt voor ING bank phishing e-mail

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er wordt steeds meer geprobeerd mensen op internet via de e-mailadressen, WhatsApp, Facebook of via de telefoon op te lichten en dit keer waarschuwt de Guardia Civil wat betreft een zwendel of fraude met de ING bank in Spanje. Het is niets nieuws en het gebeurt wel vaker maar toch wil de Spaanse politie de mensen waarschuwen via Twitter.

Er worden massaal frauduleuze e-mails verstuurd in Spanje waarbij deze erg veel lijken op de mails van de ING Bank. Deze phishing mails hebben als doel om toegangsgegevens van gebruikers te stelen doordat men klikt op een link in de e-mail die dus NIET van de ING bank is en persoonlijke informatie invult.

In dit geval gaat het zogenaamd om een actualisatie van de persoonsgegevens met een link getiteld ‘Area Clientes’.

Als je een e-mail van deze kenmerken hebt ontvangen en als je toegang hebt gegeven door op de link te klikken, de inloggegevens hebt verstrekt of persoonlijke en bankgegevens, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met ING bank om hen te informeren over wat er is gebeurd. Dit geldt uiteraard alleen voor klanten van de Spaanse ING.

Om phishing-aanvallen te voorkomen is het raadzaam om nooit e-mails te openen van onbekende gebruikers die je niet hebt aangevraagd. Het wordt aangeraden deze direct te verwijderen en in geen geval te antwoorden. Daarnaast is het noodzakelijk om voorzichtig te zijn bij het klikken op links en het downloaden van bijlagen van e-mails.

De ING bank in Spanje geeft op deze website meer tekst en uitleg over phishing.

Als reactie op het Twitterbericht van de Guardia Civil melden veel mensen dat er meer banken betrokken zijn zoals de Caixabank, BBV, Bankia etc. ook met de logo’s en namen van deze banken worden phishing e-mails verstuurd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik zit bij meerdere banken. Als ik mails krijg van deze strekking klik ik nooit op de link maar log ik in zoals ik altijd doe via een afzonderlijk internet venster dat is beveiligd. Bij grote twijfel bel ik de bank. Als iets niet klopt stiuur ik de mail naar de betreffende bank. Overigens geldt dit voor alle bedrijven waarmee ik zaken doe. GasNatural/Naturgy was een paar jaar geleden zo onhandig, ik moest iets accorderen via een link in een email waarvan het adres zo onlogisch was dat ik het niet vertrouwde, dat ik uiteindelijk eea bij hen op kantoor heb moeten regelen.

  2. Het zijn alle banken momenteel en dus niet specifiek de ING, daarnaast is het niet enkel nu maar altijd dat er van die mails rond gaan. De ING verzend enkel informatie via email en zal je nooit vragen via die email om in te loggen op hun website. Ik vind het eigenlijk vrij dom als je op een link klikt via email terwijl hier ondertussen al meer dan 10 jaar voor gewaarschuwd wordt dat dit niet veilig is.

  3. Stuur de email van ING door naar false@ing.nl ING scheidt de valse van de echte en zorgt er voor dat de afzender van valse geblokkeerd worden. Ook andere banken kennen false@naam-andere-bank.

  4. Je kunt bij Internet-bankrekeningen eens vragen of ze je willen uitsluiten van iedere reclame/marketing email van de bank.
    Ik heb dat gedaan en als ik vanaf nu een email van de bank krijg, dan weet ik dat het phishing is.
    Ook heb ik al menige PayPal email gekregen, terwijl ik daar niet eens een account heb.
    Dus pas op allen, ook het betalen met mobiele telefoons vertrouw ik niet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken