Opnames voor een nieuwe Star Wars serie bij de Ciudad de las Artes in Valencia

Opnames voor een nieuwe Star Wars serie bij de Ciudad de las Artes in Valencia
Beeld: Canva

Opnames voor een nieuwe Star Wars serie bij de Ciudad de las Artes in Valencia

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een deel van het productie- en opnameteam van Lucasfilm is momenteel aanwezig in de ‘Stad van Kunst en Wetenschap’ in Valencia om een ​​nieuwe aflevering van een Star Wars serie op te nemen. Er wordt veel geheimhouding betracht vanwege de ondertekening van geheimhoudingscontracten en er dus niet veel bekend. Het is niet de eerste keer dat de futuristische gebouwen van de Ciudad de Las Artes y las Ciencias te zien zijn in films en series zoals Doctor Who, Westworld, Tomorrowland en Intergalactic.

Op zondag bezochten enkele teamleden, samen met de bekende Ierse actrice Genevieve O’Reilly, de mascletà van de laatste Fallas van 2023 vanaf het balkon van het stadhuis van Valencia. O’Reilly is bekend vanwege haar rol als Diana, Princess of Wales in de film ‘Diana: Last Days of a Princess’ en als het personage Mon Mothma in de Star Wars-franchise.

Er gaan geruchten dat deze opnames plaatsvinden voor nieuwe afleveringen van de Star Wars serie ‘Andor’, maar er wordt ook gedebatteerd over de mogelijkheid dat het om een serie gaat over Obi-Wan Kenobi waarin de bekende acteur Ewan McGregor een hoofdrol speelt. Er vinden naast opnames in Valencia voor de mysterieuze Star Wars serie ook opnames plaats in het kasteel van Xàtiva. Dat zal gebeuren tussen 2 en 6 april.

De producent van deze serie heeft bij de gemeente toestemming gevraagd om van 20 februari tot 21 april verschillende ruimtes in de wijk Quatre Carreres te gebruiken voor de opnames. Deze wijk herbergt de Stad van Kunst en Wetenschap en de sporthal van Valencia Basket. Op de website van de Stad van Kunst en Wetenschap is te lezen dat sommige openingstijden van de gebouwen zijn verstoord vanwege de opnames.

Het Wetenschapsmuseum is volgens bronnen van het complex op maandag om 16.00 uur gesloten voor het publiek en zal op 30 maart en 3 april op hetzelfde tijdstip weer gesloten zijn. Het Hemisfèric zal op 24, 25 en 28 maart geen filmvoorstellingen aanbieden en op 30 maart zullen er geen voorstellingen zijn om 11.00 uur en 12.00 uur. Op 3 april worden er tussen 13.00 uur en 20.00 uur geen voorstellingen gegeven.

Naar verluidt heeft de gemeentelijke afdeling Sport een nieuwe parkeerruimte gecreëerd voor Valencia Basket-wedstrijden, omdat de gebruikelijke parkeerplaats van Quatre Carreres op dit moment bezet is door het ondersteuningsteam van de opnames. Bronnen van Valencia Film Office hebben verklaard dat er een “grote geheimhouding” is rond de opnames vanwege de ondertekening van “zeer vertrouwelijke” contracten. Volgens verschillende media zou het gaan om een Star Wars-franchise serie, waarvoor ongeveer 700 figuranten zijn ingehuurd.

Ga naar de inhoud