Benidorm geeft toestemming voor de bouw van 20 nieuwe hotels

Benidorm geeft groen licht voor de bouw van 20 nieuwe hotels
Beeld: Ayuntamiento de Benidorm / web

Benidorm geeft toestemming voor de bouw van 20 nieuwe hotels

De gemeenteraad van Benidorm zal op de volgende gemeenteraadsvergadering het definitieve akkoord geven voor het grootste onbebouwde gebied in de stad, de Levante-zone. Dit gebied zal plaats bieden aan percelen voor de bouw van maar liefst 20 nieuwe hotels, elk met een minimale hoogte van 20 verdiepingen.

Het Plan Parcial 1/1 Ensanche Levante beslaat een enorm gebied van 575.371,20 vierkante meter in Benidorm. Dit maakt het tot het grootste onbebouwde gebied binnen de stadsgrenzen volgens het huidige bestemmingsplan uit 1990. 

Het plan voorziet in een slimme verdeling van het gebied, waarbij 65% wordt gereserveerd voor openbare voorzieningen en groene zones en 35% voor de bouw van residentiële woningen, toeristische accommodaties en hotels.

De minimale bouwhoogte voor de nieuwe gebouwen is vastgesteld op 20 verdiepingen, in lijn met het typische ‘verticale stadsmodel’ van Benidorm. Volgens de plannen zullen er 1564 toeristische appartementen en ongeveer 780 residentiële appartementen worden gebouwd. Bovendien is er ruimte voor een twintigtal nieuwe hotels.

Naast de nieuwe accommodaties zal het project ook voorzien in aanzienlijke openbare voorzieningen, waaronder twee onderwijspercelen met een totale oppervlakte van 13.917 vierkante meter, een groot centraal park van 61.629 vierkante meter, bijna 13.000 vierkante meter aan openbare tuinen en meer dan 23.000 vierkante meter aan vrije wandelgebieden.

Ga naar de inhoud