Spaanse punkband vraagt om verwijdering van ‘Cannabis’-lied uit politieke video

Punkband vraagt hun ‘Cannabis’-lied weg te halen uit politieke video
Beeld: via canva.com & @skapoficial / X

Spaanse punkband vraagt om verwijdering van ‘Cannabis’-lied uit politieke video

Ophef tussen de muziekwereld en de politiek in San Sebastián. De lokale rechtse Partido Popular (PP) gebruikte een nummer van de bekende Spaanse groep Ska-P in één van haar publiciteitsvideo’s. De video gaat in tegen een aantal gekraakte panden in de stad. Ska-P is het niet met de boodschap eens en wil dat haar nummer ‘Cannabis’ ervan wordt teruggetrokken.

Het filmpje in kwestie werd door de PP verspreid via sociale media. De kijker wordt er in vogelvlucht meegenomen over de badstad langs alle gekraakte panden. Vervolgens worden beelden getoond van afval, graffiti, verwaarloosde tuintjes en half verrotte matrassen. 

De PP wil zo een beeld scheppen van de gekraakte plaatsen als doornen in het oog van de stad. Op de achtergrond klinkt het nummer ‘Cannabis’ van Ska-P dat verwijzingen maakt naar het gebruik van softdrugs als Marihuana en Hasjiesj. Ska-P ijvert in het nummer voor de legalisatie van cannabis.

De band vindt het filmpje echter eenzijdig en betreurenswaardig. Ze vraagt de PP om de onmiddellijke terugtrekking van de video en de verwijdering van hun muziek. Op Twitter schrijft Ska-P het volgende: 

Sres del @ppopular les pedimos públicamente que retiren nuestra canción “Cannabis” de este miserable video. (Heren van de @ppopular wij vragen jullie publiekelijk ons nummer ‘Cannabis’ terug te trekken van deze miserabele video.

Ga naar de inhoud