skip to Main Content
Ikea betaalt boete van 62 miljoen aan Spaanse belastingdienst
Pixabay

Ikea betaalt boete van 62 miljoen aan Spaanse belastingdienst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het van oorsprong Zweedse meubelconcern heeft een boete van 62 miljoen euro betaald aan de Spaanse belastingdienst vanwege het niet of niet correct betalen van de btw (IVA), inkomstenbelasting (IRPF) en vennootschapsbelasting (impuesto sobre sociedades).

Ikea heeft de Spaanse belastingdienst 62,2 miljoen betaald maar zal het besluit van de Agencia Tributaria aanvechten omdat Ikea het niet eens is met de beslissing rondom de fiscale behandeling tussen de moedermaatschappij (in Nederland) en de dochteronderneming (in Spanje).

Het bedrag van 62,2 miljoen euro bestaat uit 51,7 miljoen euro vanwege de niet betaalde belasting en 10,5 miljoen euro aan rente over de verschuldigde belasting. De boete die het meubelconcern betaalt heeft te maken met de periode 2010 tot 2014.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. spaanse belasting ken ik helemaal de grootste dieven bende die er maar kan zijn hopelijk zoals kamminga zegt document 702 en voorts de hoge boet’s dat is niet normaal kan ik van mee spreken

  2. Ga voordat je over deze berichtgeving een negatieve reactie geeft eens op internet nazoeken wat de oprichter van Ikea in WW2 heeft gedaan

  3. Daar gaan we weer! EERST betalen en dan zien we later wel of deze belasting
    terecht is of niet! Kan lekker lang duren!
    Zelfde als iemand VERDENKEN van diefstal maar hem al vast maar in de gevangenis zetten!
    Spaanse fiscus is een SCHANDE! Ook de EU is er steeds mee bezig! (702!)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken