Ikea betaalt boete van 62 miljoen aan Spaanse belastingdienst

Ikea betaalt boete van 62 miljoen aan Spaanse belastingdienst
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het van oorsprong Zweedse meubelconcern heeft een boete van 62 miljoen euro betaald aan de Spaanse belastingdienst vanwege het niet of niet correct betalen van de btw (IVA), inkomstenbelasting (IRPF) en vennootschapsbelasting (impuesto sobre sociedades).

Ikea heeft de Spaanse belastingdienst 62,2 miljoen betaald maar zal het besluit van de Agencia Tributaria aanvechten omdat Ikea het niet eens is met de beslissing rondom de fiscale behandeling tussen de moedermaatschappij (in Nederland) en de dochteronderneming (in Spanje).

Het bedrag van 62,2 miljoen euro bestaat uit 51,7 miljoen euro vanwege de niet betaalde belasting en 10,5 miljoen euro aan rente over de verschuldigde belasting. De boete die het meubelconcern betaalt heeft te maken met de periode 2010 tot 2014.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Opmerkelijk. Van een keten als Ikea zou je toch verwachten dat ze hun transfer pricing op orde hebben…

Vandaar dat de Billy geen boekenkast meer is, maar nu een dure gigolo!?

spaanse belasting ken ik helemaal de grootste dieven bende die er maar kan zijn hopelijk zoals kamminga zegt document 702 en voorts de hoge boet’s dat is niet normaal kan ik van mee spreken

Ga voordat je over deze berichtgeving een negatieve reactie geeft eens op internet nazoeken wat de oprichter van Ikea in WW2 heeft gedaan

Volg de gebruiksaanwijzing en het resultaat zal verbluffend zijn!!

Daar gaan we weer! EERST betalen en dan zien we later wel of deze belasting
terecht is of niet! Kan lekker lang duren!
Zelfde als iemand VERDENKEN van diefstal maar hem al vast maar in de gevangenis zetten!
Spaanse fiscus is een SCHANDE! Ook de EU is er steeds mee bezig! (702!)

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.