Jong Spaans stel om het leven gekomen bij aanslagen Sri Lanka

Oeps ... foto ontbreekt!

Jong Spaans stel om het leven gekomen bij aanslagen Sri Lanka

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In eerste instantie leek het erop dat er onder de 290 doden bij de bloedige aanslagen in Sri Lanka geen Spaans slachtoffers waren maar uiteindelijk bleek dat wel zo te zijn. Een jong stel uit Galicië was op vakantie op Sri Lanka maar heeft de aanslagen op kerken en hotels niet overleefd.

De burgemeester van het dorp Pontecesures in Pontevedra (Galicië) heeft bevestigd dat twee inwoners van zijn dorp, te weten de 32-jarige Maria G.V. en de 31-jarige Alberto C.G., zijn gedood bij de aanslagen op Sri Lanka.

Alberto werkte in India en was samen met zijn vriendin op vakantie op het eiland waar ze in een hotel werden gedood. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het overlijden van de Spanjaarden nog niet bevestigd.

Aangezien er ontzettend veel doden zijn te betreuren zijn nog niet alle autopsies afgerond en heeft men nog niet alle nationaliteiten kunnen vaststellen. Op dit moment zijn er in ieder geval 41 dodelijke slachtoffers van acht nationaliteiten waaronder de Spanjaarden.

Daarnaast zijn er drie Denen, de kinderen van een van de rijkste Denen, gedood net zoals twee inwoners uit Australië. Er zijn ook doden uit Portugal (1), Turkije (2), Groot Brittannië (8), India (6), China (2), Japan (1), Verenigde Staten en een 54-jarige Nederlandse vrouw.

Ga naar de inhoud