Jong Spaans stel om het leven gekomen bij aanslagen Sri Lanka

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Jong Spaans stel om het leven gekomen bij aanslagen Sri Lanka

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In eerste instantie leek het erop dat er onder de 290 doden bij de bloedige aanslagen in Sri Lanka geen Spaans slachtoffers waren maar uiteindelijk bleek dat wel zo te zijn. Een jong stel uit Galicië was op vakantie op Sri Lanka maar heeft de aanslagen op kerken en hotels niet overleefd.

De burgemeester van het dorp Pontecesures in Pontevedra (Galicië) heeft bevestigd dat twee inwoners van zijn dorp, te weten de 32-jarige Maria G.V. en de 31-jarige Alberto C.G., zijn gedood bij de aanslagen op Sri Lanka.

Alberto werkte in India en was samen met zijn vriendin op vakantie op het eiland waar ze in een hotel werden gedood. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het overlijden van de Spanjaarden nog niet bevestigd.

Aangezien er ontzettend veel doden zijn te betreuren zijn nog niet alle autopsies afgerond en heeft men nog niet alle nationaliteiten kunnen vaststellen. Op dit moment zijn er in ieder geval 41 dodelijke slachtoffers van acht nationaliteiten waaronder de Spanjaarden.

Daarnaast zijn er drie Denen, de kinderen van een van de rijkste Denen, gedood net zoals twee inwoners uit Australië. Er zijn ook doden uit Portugal (1), Turkije (2), Groot Brittannië (8), India (6), China (2), Japan (1), Verenigde Staten en een 54-jarige Nederlandse vrouw.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.