Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen

Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen
Beeld: Freepik

Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Federatie van Toeristische Huisvesting en Appartementverenigingen (FEVITUR) heeft als doel de Spaanse staat en de regionale overheden in de autonome regio’s aan te klagen voor geleden verliezen tijdens de corona-crisis. De gemiste inkomsten in de sector worden geschat op minstens 13 miljard euro.

De Federación Española de Asociaciones de Viviendas y Apartamentos Turísticos eist van de Spaanse overheid en regionale overheden een schadevergoeding voor de geleden schade vanwege de noodtoestanden en alle corona-maatregelen.

Bij FEVITUR zijn zowel toeristische woningeigenaars als verhuurorganisaties aangesloten. De federatie roept alle leden op om zich aan te sluiten bij de schadeclaim om zo meer kans te hebben op een vergoeding voor de geleden economische schade.

De federatie denkt niet dat 13 miljard euro genoeg is om alle geleden schade te dekken maar wel een deel daarvan. Met dat geld kunnen bedrijven in de toeristensector overleven en kunnen bedrijven die ten onder zijn gegaan een vergoeding verwachten.

Op deze website kunnen eigenaars van toeristische woningen of verhuurorganisaties zich inschrijven of aanmelden voor de gezamenlijke schadeclaim of meer informatie vinden over het proces.

Een team van advocaten wil voor de eerste noodtoestand die op 14 maart 2020 begon de Spaanse staat aanklagen voor de toen geleden schade. 

Vanwege de tweede noodtoestand die op 25 oktober 2020 begon en moet eindigen op 9 mei 2021 wil de federatie niet alleen de Spaanse staat aanklagen maar ook de regionale overheden die met hun corona-maatregelen het toerisme onmogelijk hebben gemaakt.

Ga naar de inhoud