Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen

Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen
Beeld: Freepik

Federatie van toeristische woningverhuur wil Spaanse staat aanklagen voor verliezen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Federatie van Toeristische Huisvesting en Appartementverenigingen (FEVITUR) heeft als doel de Spaanse staat en de regionale overheden in de autonome regio’s aan te klagen voor geleden verliezen tijdens de corona-crisis. De gemiste inkomsten in de sector worden geschat op minstens 13 miljard euro.

De Federación Española de Asociaciones de Viviendas y Apartamentos Turísticos eist van de Spaanse overheid en regionale overheden een schadevergoeding voor de geleden schade vanwege de noodtoestanden en alle corona-maatregelen.

Bij FEVITUR zijn zowel toeristische woningeigenaars als verhuurorganisaties aangesloten. De federatie roept alle leden op om zich aan te sluiten bij de schadeclaim om zo meer kans te hebben op een vergoeding voor de geleden economische schade.

De federatie denkt niet dat 13 miljard euro genoeg is om alle geleden schade te dekken maar wel een deel daarvan. Met dat geld kunnen bedrijven in de toeristensector overleven en kunnen bedrijven die ten onder zijn gegaan een vergoeding verwachten.

Op deze website kunnen eigenaars van toeristische woningen of verhuurorganisaties zich inschrijven of aanmelden voor de gezamenlijke schadeclaim of meer informatie vinden over het proces.

Een team van advocaten wil voor de eerste noodtoestand die op 14 maart 2020 begon de Spaanse staat aanklagen voor de toen geleden schade. 

Vanwege de tweede noodtoestand die op 25 oktober 2020 begon en moet eindigen op 9 mei 2021 wil de federatie niet alleen de Spaanse staat aanklagen maar ook de regionale overheden die met hun corona-maatregelen het toerisme onmogelijk hebben gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.