Het Spaanse woord of zin van de dag (254)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (254)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 22 april 2021

El jueves 22 de abril de 2021
uitspraak: el gwebes beentidos de abril de dosmielbeentioeno

Het diner is het belangrijkste onderdeel van de bruiloft. In een grote zaal waar minimaal de 100 tot 200 gasten terecht kunnen aan diverse tafels met een tafelschikking. Liefst een superluxe 6 of 7-gangen diner. Tussen de gangen door gebeuren er diverse activiteiten. Bijvoorbeeld een cadeautje voor elke gast van de vrienden van het bruidspaar. Een optreden. Soms wordt de stropdas of kousenband in stukken geknipt en verkocht om meer geld op te halen voor het bruidspaar. En het bruidspaar loopt langs de tafels. En na dit diner gaat iedereen in de rij om DE ENVELOP te overhandigen. Daarin zitten geen lullige bedragen. Dit gaat vanaf minimaal 75 tot 100 euro per persoon of meer. En je naam schrijf je op de envelop. Na dit spektakel volgt het feest. Veel drank, muziek en dansen tot diep in de nacht. (Dit is er één van de verschillende soorten Spaanse bruiloften die er bestaan)

  • Het huwelijk / het echtpaar – El matrimonio – uitspraak: el matrimonio
  • Feest vieren – celebrar – uitspraak: celebrar (slissende c)
  • Het feest / de viering – La celebración – uitspraak: la celebración (slissende c en klemtoon op de o)
  • Dansen – bailar – uitspraak: baajlaar
  • Muziek (disco etc)- La música – la discoteca – uitspraak: la moesika – la diskoteka.
  • Feestkleding(pak,jurk)- el traje / el vestido – uitspraak: el trage – el bestido
Ga naar de inhoud