Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen

Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen
Beeld: 123rf

Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De rechtszaak tegen Alberto S.G. die in Spanje bekend staat als de ‘canibal de Ventas’ is in Madrid begonnen. In februari 2019 werd de toenmalige 28-jarige Alberto gearresteerd en niet lang na zijn arrestatie gaf hij toe dat hij zijn moeder na een ruzie had vermoord, in stukken had gesneden en deels had opgegeten.

Alberto wordt ook wel de kannibaal van de wijk Ventas in Madrid genoemd omdat hij zijn moeder gedeeltelijk heeft opgegeten nadat hij haar doodde. De gebeurtenis deed zich voor eind januari of begin februari in de woning van zijn moeder waar Alberto ook woonde.

Het was bekend dat moeder en zoon vaak heftige ruzies hadden maar dit keer besloot Alberto na een ruzie zijn moeder te wurgen. Nadat ze dood was legde hij haar lichaam op bed om daarna zijn moeder in stukken te zagen en snijden.

Daarna besloot hij delen van het lichaam van zijn moeder in vuilniszakken te doen en in huis te bewaren. Maar hij besloot ook delen van zijn overleden moeder in tuppers te doen, te bewaren in de koelkast en af en toe gedurende 15 dagen zijn moeder te eten.

De verdachte zit al sinds 3 februari 2019 achter tralies en de rechtszaak is nu begonnen. De openbare aanklager eist een gevangenisstraf van 15 jaar en 5 maanden en een schadevergoeding van 90.000 euro voor zijn broer.

Alberto heeft op de eerste dag van de rechtszaak gezegd dat hij niets meer weet van de bewuste dag dat hij zijn moeder doodde. Ook beweert Alberto dat hij stemmen hoorde die hem vertelden dat hij moeder moest vermoorden.

Ga naar de inhoud