Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen

Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen
Beeld: 123rf

Rechtszaak tegen ‘kannibaal’ van Madrid die eigen moeder heeft gegeten begonnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De rechtszaak tegen Alberto S.G. die in Spanje bekend staat als de ‘canibal de Ventas’ is in Madrid begonnen. In februari 2019 werd de toenmalige 28-jarige Alberto gearresteerd en niet lang na zijn arrestatie gaf hij toe dat hij zijn moeder na een ruzie had vermoord, in stukken had gesneden en deels had opgegeten.

Alberto wordt ook wel de kannibaal van de wijk Ventas in Madrid genoemd omdat hij zijn moeder gedeeltelijk heeft opgegeten nadat hij haar doodde. De gebeurtenis deed zich voor eind januari of begin februari in de woning van zijn moeder waar Alberto ook woonde.

Het was bekend dat moeder en zoon vaak heftige ruzies hadden maar dit keer besloot Alberto na een ruzie zijn moeder te wurgen. Nadat ze dood was legde hij haar lichaam op bed om daarna zijn moeder in stukken te zagen en snijden.

Daarna besloot hij delen van het lichaam van zijn moeder in vuilniszakken te doen en in huis te bewaren. Maar hij besloot ook delen van zijn overleden moeder in tuppers te doen, te bewaren in de koelkast en af en toe gedurende 15 dagen zijn moeder te eten.

De verdachte zit al sinds 3 februari 2019 achter tralies en de rechtszaak is nu begonnen. De openbare aanklager eist een gevangenisstraf van 15 jaar en 5 maanden en een schadevergoeding van 90.000 euro voor zijn broer.

Alberto heeft op de eerste dag van de rechtszaak gezegd dat hij niets meer weet van de bewuste dag dat hij zijn moeder doodde. Ook beweert Alberto dat hij stemmen hoorde die hem vertelden dat hij moeder moest vermoorden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.