Man aangehouden die 80 illegale muurschilderingen maakte in het bergdorp Benasque

Man aangehouden die 80 illegale muurschilderingen maakte in het bergdorp Benasque
Beeld: Radio Huesca

Man aangehouden die 80 illegale muurschilderingen maakte in het bergdorp Benasque

HUESCA – Vandalisme hoeft niet altijd hersenloos te zijn. Of anders gezegd: is graffiti misschien niet altijd vandalisme maar ook kunst? In elk geval zijn de slachtoffers vaak niet zo mild. In Benasque, in de Pyreneeën van de provincie Huesca, was al een tijdje een persoon aan het werk die her en der literaire quotes neerkrabbelde. Naar schatting heeft hij zo een 9.000 euro aan schade berokkend.

Het hield de inwoners van Benasque in de provincie Huesca al een tijdje uit hun slaap. Sinds begin maart verschenen overal citaten van de Amerikaanse schrijvers Ernest Hemingway en Charles Bukowski. Een anonieme graffitikunstenaar liet ze achter op verkeerslichten, afvalcontainers, stenen gevels, muren en andere openbare gelegenheden. In totaal werd geschat dat er zo al voor 9.000 euro schade veroorzaakt was.

Tot de Guardia Civil een man van 21 jaar aanhield . De jongeman wordt ervan verdacht in Benasque op maar liefst 43 plaatsen in totaal 80 muurschilderingen te hebben aangebracht. Zijn werkwijze was altijd dezelfde. De citaten werden aangebracht met behulp van zwarte verf, en zijn telkens voorzien van een kenmerkende handtekening, een tag zoals dat heet in het jargon.

De man blijkt een tijdelijke inwoner van Benasque te zijn. Hij verblijft er omwille van een baan in een toeristische zaak. De schade zou nog kunnen oplopen nadat de buurtbewoners elk afzonderlijk een kostenraming hebben opgesteld. De burgemeester van Benasque, José Ignacio Abadías, is tevreden over het werk van de Guardia Civil. Eerder waren wel al eens muurschilderingen verschenen in Benasque, maar volgens de burgemeester ‘lijkt het of de auteur van deze reeks gewoon boos is op de wereld’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.