Search
menu
Search

Gevaarlijke drugsbaas ‘Piolín’ opgepakt aan de Costa del Sol

Gevaarlijke drugsbaas ‘Piolín’ opgepakt aan de Costa del Sol
Beeld: Canva

Gevaarlijke drugsbaas ‘Piolín’ opgepakt aan de Costa del Sol

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse politie heeft op vrijdag de bekende drugsbaas Piolín opgepakt aan de Costa del Sol. Hij is de leider van één van de twee grote bendes die actief zijn in het gebied. Hij werkte voornamelijk in de probleemwijk ‘El Príncipe Alfonso’ in Ceuta en in Los Roales, een andere wijk in dezelfde stad. De man had volgens de politie wel zeventig man in zijn organisatie. Op het moment van zijn arrestatie was hij gewapend. 

De aanhouding vond plaats in een appartementenhotel van Manilva (Málaga), dicht bij de provinciegrens met Cádiz. Het was een zeer delicate operatie volgens de politie, omdat de man ‘erg gewelddadig’ is en gewapend was op het moment van arrestatie. Piolín is gearresteerd door agenten van de eenheid voor Drugs en Georganiseerde Misdaad van de Nationale Politie in Ceuta. Deze bevonden zich al verschillende weken op het Spaanse vasteland, waar ze samen werkten met de speciale eenheid tegen de georganiseerde misdaad. Normaal gesproken bevinden ze zich in Ceuta dat op Afrikaans grondgebied ligt, net onder Gibraltar. 

De politie laat weten dat de Costa del Sol een van de favoriete bestemmingen is voor delinquenten uit Ceuta om zich te verstoppen. Dit geldt overigens net zo goed voor internationale vluchtelingen die zich vaak in Andalusië proberen schuil te houden. Ze willen zich in beide gevallen meestal anoniem houden en proberen onderdak te vinden in vakantiewoningen langs de kust, waar ze niet opvallen tussen alle toeristen en expats. 

Piolín is de leider van een bende die voornamelijk bestaat uit jonge inwoners van Ceuta die vaak een Maghrebijnse oorsprong hebben en in de armste wijken van de stad zijn opgegroeid.

Ga naar de inhoud