Twee doden en twaalf gewonden bij brand in Italiaans restaurant in Madrid

Twee doden en twaalf gewonden bij brand in Italiaans restaurant in Madrid
Beeld: @EmergenciasMad / twitter

Twee doden en twaalf gewonden bij brand in Italiaans restaurant in Madrid

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Twee personen zijn vrijdagavond bij een brand in een restaurant in Madrid overleden terwijl 12 anderen gewond zijn geraakt, waarvan 8 ernstig en de rest lichtgewond. Dat gebeurde bij een brand in een Italiaans restaurant op het Manuel Becerra-plein in de stadswijk Salamanca in de Spaanse hoofdstad.

De brand begon kort na 23.00 uur in het Italiaanse ‘Burro Canaglia Bar & Resto’, gelegen op nummer 16 van het genoemde plein. De vlammen begonnen bij de ingang van het restaurant nadat een ober een brander gebruikte om een gerecht te flamberen en het plafond dat gevuld was met gedroogde planten in slechts tien seconden in brand vloog, waardoor de evacuatie van de slachtoffers bemoeilijkt werd.

De brandweer ontdekte bij aankomst dat de personen in het restaurant zich naar de achterkant van de zaak hadden verplaatst vanwege de nabijheid van de vlammen bij de deur, waardoor ze volledig vast zaten en geen kant op konden. De aanwezige klanten konden gelukkig snel geëvacueerd worden waarna het bluswerk begon. Ambulancepersoneel begon de klanten die rook hadden ingeademd ter plaatse te onderzoeken, terwijl meerdere personen naar verschillende ziekenhuizen werden gebracht.

Twaalf personen raakten uiteindelijk gewond waarvan 8 ernstig en de rest lichtgewond. Er overleden ook twee personen waarvan een de ober was die flambeerde.

Ga naar de inhoud