Vrouw mogelijk twee jaar de cel in voor aanvallen man die haar ongewenst betastte

Vrouw mogelijk twee jaar de cel in voor aanvallen man die haar ongewenst betastte
Beeld: Canva

Vrouw mogelijk twee jaar de cel in voor aanvallen man die haar ongewenst betastte

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Spaanse openbaar ministerie eist twee jaar gevangenisstraf voor een vrouw die in oktober 2017 een glas brak in het gezicht van een man die een hand onder haar rokje stak in een discotheek in Barcelona. Het openbaar ministerie beschuldigt haar van het plegen van een delict met verwondingen. Voor de man die de vrouw ongewenst betastte, werd slechts 15 maanden celstraf geëist voor het plegen van een seksueel delict. 

Op maandag 24 april 2023 worden beide personen berecht in Barcelona. Omdat het openbaar ministerie de vrouw beschuldigt van het plegen van een delict met verwondingen, is de straf die geëist wordt hoger. De lengte van de straf hangt af van de noodzaak voor medische behandeling van de persoon met de opgelopen verwondingen. In sommige gevallen kunnen de gevangenisstraffen voor dit type delict oplopen tot drie jaar. 

Het voorval vond plaats op 14 oktober 2017 in de discotheek Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). De beklaagde, E.G., stak zijn hand onder de rok van de vrouw die onderzocht wordt. Deze duwde op haar beurt de dader om hem bij haar weg te krijgen. Deze reactie leidde ertoe dat de twee in een gevecht verwikkeld raakten waarbij de man de vrouw bij haar nek in een stevige greep nam. De vrouw sloeg de man vervolgens in zijn gezicht met een glas dat ze in haar hand had. 

Door de impact kreeg de man een hersenschudding en meerdere verwondingen in zijn gezicht die hechtingen nodig hadden. Hierdoor is zijn aangezicht ‘licht veranderd’. Omdat de vrouw geen medische hulp nodig had, werd de man slechts aangeklaagd voor een delict met lichte verwondingen, waarvoor alleen boetes werden uitgeschreven. 

Daarnaast wordt hij echter ook aangeklaagd voor het plegen van een seksueel delict. De combinatie van deze twee beschuldigingen leidt tot een geëiste straf van vijftien maanden cel, een boete van 1.800 euro en een vergoeding voor de vrouw van 330 euro. Voor de vrouw staan twee jaar gevangenisstraf en een vergoeding voor de man van 1.400 op het spel.

Ga naar de inhoud