skip to Main Content
Nieuwe regels voor particuliere vakantieverhuur toeristische gebieden Canarische Eilanden
123RF

Nieuwe regels voor particuliere vakantieverhuur toeristische gebieden Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe wetten vakantieverhuur Canarische Eilanden

123RF

LAS PALMAS – De regioregering van de Canarische Eilanden heeft in navolging van onder andere Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca en Valencia besloten een verbod in te stellen op de particuliere of private verhuur aan toeristen van appartementen. Dat verbod moet gelden voor toeristische gebieden waar steeds meer woonobjecten zoals appartementen en woningen door particulieren verhuurd worden.

Volgens de gegevens van de Canarische autoriteiten worden er op de Canarische Eilanden zo’n 31.000 objecten aangeboden als toeristische verhuur door particulieren. Dit terwijl er slechts 6.600 daadwerkelijk geregistreerd staan als verhuurobject.

Als de nieuwe regionale regels en wetten worden aangenomen (dat zal binnen zes maanden moeten gebeuren) dan zijn verhuur platforms zoals Airbnb en Homeaway verplicht niet geregistreerde objecten te verwijderen.

Daarnaast zijn diezelfde platforms de verantwoordelijken om te controleren of een verhuurobject aan de regels voldoet en een vergunning heeft of niet. Alle verhuuraccommodaties dienen een registratienummer te hebben, iets wat ook verplicht op de websites gemeld dient te worden.

Er wordt door de Canarische autoriteiten ook een onderscheid gemaakt tussen die verhuurders die tot twee woningen aanbieden of diegene die drie of meer woningen aanbieden. Deze laatste groep verhuurders wordt als een professioneel verhuurder gezien en zullen aan andere strengere regels moeten voldoen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken