Nieuwe regels voor particuliere vakantieverhuur toeristische gebieden Canarische Eilanden

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe regels voor particuliere vakantieverhuur toeristische gebieden Canarische Eilanden

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De regioregering van de Canarische Eilanden heeft in navolging van onder andere Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca en Valencia besloten een verbod in te stellen op de particuliere of private verhuur aan toeristen van appartementen. Dat verbod moet gelden voor toeristische gebieden waar steeds meer woonobjecten zoals appartementen en woningen door particulieren verhuurd worden.

Volgens de gegevens van de Canarische autoriteiten worden er op de Canarische Eilanden zo’n 31.000 objecten aangeboden als toeristische verhuur door particulieren. Dit terwijl er slechts 6.600 daadwerkelijk geregistreerd staan als verhuurobject.

Als de nieuwe regionale regels en wetten worden aangenomen (dat zal binnen zes maanden moeten gebeuren) dan zijn verhuur platforms zoals Airbnb en Homeaway verplicht niet geregistreerde objecten te verwijderen.

Daarnaast zijn diezelfde platforms de verantwoordelijken om te controleren of een verhuurobject aan de regels voldoet en een vergunning heeft of niet. Alle verhuuraccommodaties dienen een registratienummer te hebben, iets wat ook verplicht op de websites gemeld dient te worden.

Er wordt door de Canarische autoriteiten ook een onderscheid gemaakt tussen die verhuurders die tot twee woningen aanbieden of diegene die drie of meer woningen aanbieden. Deze laatste groep verhuurders wordt als een professioneel verhuurder gezien en zullen aan andere strengere regels moeten voldoen.

Ga naar de inhoud