Hoge temperaturen in Spanje tot 40 graden dit weekend

Hoge temperaturen in Spanje tot 40 graden dit weekend
Beeld: 123rf

MADRID – Het gaat een warm weekend worden met temperaturen die tot 10 graden hoger liggen dan normaal voor de tijd van het jaar waarbij maxima van 40 graden bereikt kunnen worden. Naast de hoge dagtemperaturen wordt het ook ‘s nachts warmer dan normaal en spreekt men over tropische nachten.

Eigenlijk is het de laatste dagen al te merken in Spanje en zijn de temperaturen al gestegen naar hoogtes die niet normaal zijn voor de tijd van het jaar. Dat het op veel plaatsen zo warm is, is extra vervelend tijdens de corona-crisis en noodtoestand want het is verplicht met een mondkapje rond te lopen en men mag op veel plaatsen niet zwemmen in de zee of in de zwembaden.

Op vrijdag steeg het kwik al naar 37,2 graden in Ecija (Sevilla) en werd het volgens de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet net zo warm bij het vliegveld van Córdoba. Bij het vliegveld van Jerez de la Frontera (Cádiz) steeg het kwik naar 36,5 graden terwijl het 36,2 graden werd in Andújar )Jaén), 35,8 graden bij het vliegveld van Sevilla en 35,7 graden bij Tablada (Sevilla).

Voor dit weekend worden door de Aemet hoge temperaturen voorspeld in het zuiden van Spanje met name in de autonome regio’s Andalusië, Extremadura, delen van Castilla-La Mancha en in de regio Valencia en op de Balearen eilanden.

Hier kan het kwik stijgen naar 38 graden of meer in de provincies Córdoba en Sevilla, kan het tussen de 30 en 33 graden worden in Huelva, Almería, Granada, Murcia, Extremadura, in Castilla-La Mancha, in de regio Madrid en in de provincie Lerida.

Verder zullen er langs de Middellandse Zeekust temperaturen gemeten worden van 26 tot 30 graden zoals in de provincies Alicante, Valencia, Castellón, Tarragona, Barcelona en Gerona. Ook op de Balearen eilanden worden hoge temperaturen verwacht tot 28 graden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Heerlijk naar buiten met de handschoenen aan en snuitmasker.. bijna niets meer aan de hand, wordt het onderhand eens tijd om het volk hier uit te helpen, in plaats van bangmaken, en kinderachtige animatie filmpjes.

Er waren honderdduizenden doden voorspeld .. aannames computer modellen , en zieners. nog geen fractie ( gelukkig ) van dit alles.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.