Met Volotea van Alicante naar Ibiza, Menorca en Mallorca vliegen

Met Volotea van Alicante naar Ibiza, Menorca en Mallorca vliegen
Beeld: Wikimedia

ALICANTE – De Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea heeft aangekondigd deze zomer drie keer per week te gaan vliegen vanaf het vliegveld Alicante-Elche naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza. Volotea gaat deze zomer naar een totaal van 40 nieuwe bestemmingen vliegen vanuit Spanje naar andere Spaanse en buitenlandse bestemmingen.

De luchtvaartmaatschappij is zich bewust van het feit dat de Spanjaarden zich waarschijnlijk deze zomer meer binnen Spanje gaan verplaatsen voor de vakantie dan dat men naar het buitenland zal gaan. Daarom komen er binnen Spanje 15 nieuwe routes bij maar stijgt het totaal naar 40 met verbindingen binnen Frankrijk, Italië en Griekenland.

Met de 15 nieuwe routes verdubbeld Volotea de capaciteit binnen Spanje en zullen er vluchten zijn naar Santiago de Compostela, Granada, Asturië, Bilbao, Alicante, de Balearen en Canarische Eilanden. Op de website staat dat Volotea in enkele landen vanaf 16 juni weer zal gaan vliegen.

Volotea vliegt o.a. vanaf en naar de vliegvelden Barcelona, Madrid, Valencia, Castellón, Zaragoza, Alicante, Murcia, Granada, Málaga, Sevilla, Bilbao (basis), Asturië (basis), A Coruña, Santiago de Compostela, Santander en de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza en de Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. 

Over Volotea

Volotea is een Spaanse luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor in Barcelona heeft. De eerste hub van Volotea bevindt zich echter niet in Spanje, maar op Luchthaven Venetië Marco Polo. Volotea is opgericht door Carlos Muñoz en Lázaro Ros. Dit duo heeft in 2004 ook al Vueling opgericht. 

De naam Volotea is afgeleid van het Spaanse woord revolotear dat rondvliegen betekent. De luchtvaartmaatschappij is lid van de European Low Fares Airline Association (ELFAA), een samenwerking tussen Europese lowcost maatschappijen, waartoe ook Ryanair en Vueling behoren.

Volotea heeft de beschikking over 39 vliegtuigen waarvan 25 Airbus A316s en 14 Boeing 717s toestellen. De maatschappij heeft 16 uitvalsbasissen, te weten in Venetië, Nantes, Bordeaux, Palermo, Straatsburg, Asturië, Verona, Toulouse, Genua, Bilbao, Marseille, Athene, Cagliari , Lyon, Napels en Hamburg.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Indien dezelfde eigenaars als het Spaanse Veuling is het goed om weten. Reis geboekt voor 3 Mei 2020 Palma naar Valencia betaald op 22 November 2019 .Geld direkt opgenomen door Veuling 90 euro op 22 November.Veuling heeft alle reizen tot op heden gecanceld van en naar Mallorca. Telefoneren heeft geen zin = antwoordapparaat .Tot op heden hebben ze nog niets van zich laten horen, heb er wel al mails naargestuurd met de melding dat het Ecc bevestigd dat de Europese wetgeving zegt dat ze indien dit door de client geeist word ze het bedrag moeten terugstorten en deze laatste niet… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.