Met Volotea van Alicante naar Ibiza, Menorca en Mallorca vliegen

Met Volotea van Alicante naar Ibiza, Menorca en Mallorca vliegen
Beeld: Wikimedia

Met Volotea van Alicante naar Ibiza, Menorca en Mallorca vliegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea heeft aangekondigd deze zomer drie keer per week te gaan vliegen vanaf het vliegveld Alicante-Elche naar de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza. Volotea gaat deze zomer naar een totaal van 40 nieuwe bestemmingen vliegen vanuit Spanje naar andere Spaanse en buitenlandse bestemmingen.

De luchtvaartmaatschappij is zich bewust van het feit dat de Spanjaarden zich waarschijnlijk deze zomer meer binnen Spanje gaan verplaatsen voor de vakantie dan dat men naar het buitenland zal gaan. Daarom komen er binnen Spanje 15 nieuwe routes bij maar stijgt het totaal naar 40 met verbindingen binnen Frankrijk, Italië en Griekenland.

Met de 15 nieuwe routes verdubbeld Volotea de capaciteit binnen Spanje en zullen er vluchten zijn naar Santiago de Compostela, Granada, Asturië, Bilbao, Alicante, de Balearen en Canarische Eilanden. Op de website staat dat Volotea in enkele landen vanaf 16 juni weer zal gaan vliegen.

Volotea vliegt o.a. vanaf en naar de vliegvelden Barcelona, Madrid, Valencia, Castellón, Zaragoza, Alicante, Murcia, Granada, Málaga, Sevilla, Bilbao (basis), Asturië (basis), A Coruña, Santiago de Compostela, Santander en de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza en de Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. 

Over Volotea

Volotea is een Spaanse luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor in Barcelona heeft. De eerste hub van Volotea bevindt zich echter niet in Spanje, maar op Luchthaven Venetië Marco Polo. Volotea is opgericht door Carlos Muñoz en Lázaro Ros. Dit duo heeft in 2004 ook al Vueling opgericht. 

De naam Volotea is afgeleid van het Spaanse woord revolotear dat rondvliegen betekent. De luchtvaartmaatschappij is lid van de European Low Fares Airline Association (ELFAA), een samenwerking tussen Europese lowcost maatschappijen, waartoe ook Ryanair en Vueling behoren.

Volotea heeft de beschikking over 39 vliegtuigen waarvan 25 Airbus A316s en 14 Boeing 717s toestellen. De maatschappij heeft 16 uitvalsbasissen, te weten in Venetië, Nantes, Bordeaux, Palermo, Straatsburg, Asturië, Verona, Toulouse, Genua, Bilbao, Marseille, Athene, Cagliari , Lyon, Napels en Hamburg.

Ga naar de inhoud