Laura Diepstraten García uit Almería wint eerste Eurovisiesongfestival voor blinden

Laura Diepstraten García uit Almería wint eerste Eurovisiesongfestival voor blinden
Beeld: Laura Diepstraten García

Laura Diepstraten García uit Almería wint eerste Eurovisiesongfestival voor blinden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Voor de eerste keer werd het International Low Vision Song Contest (ILSC) georganiseerd wat te vergelijken is met een Eurovisiesongfestival maar dan voor blinde zangers en zangeressen. En die eerste editie werd gewonnen door de in Pulpí (Almería) wonenden Laura Diepstraten García. Eigenlijk zegt de organisatie dat alle 17 deelnemers winnaars zijn maar Laura kreeg de meeste stemmen.

Met het lied ‘Otra Visión’ wist de 14-jarige Nederlands-Spaanse zangeres Laura Diepstraten García het eerste International Low Vision Song Contest te winnen. Laura’s vader is Nederlander ook haar opa en oma komen uit Nederland. Laura speelde zelf piano en zong het lied tijdens het eerste songfestival voor blinden.

Laura vertegenwoordigde Spanje tijdens deze eerste editie en wist ook meteen geschiedenis te schrijven door het songfestival te winnen. Er deden 17 kandidaten mee en er werden in totaal 7.247 stemmen gegeven. 

Laura wist voor Spanje 1.980 stemmen (27,32%) te krijgen wat meer is dan de nummer twee Burak Bozteke uit Turkije met 22% van de stemmen voor het lied ‘Zaman (Time)’ en de nummer drie Melodytes Chamber Ensemble of the Blind School of Nicosia met het lied ‘The Light’. 

Onder de 17 landen die meededen was geen vertegenwoordiging uit Nederland maar wel uit België met Beljam en het lied ‘Keep it up’ waarmee een 11e plaats werd behaald. Andere landen die meededen waren o.a. Frankrijk, Italië, Zwitserland, Denemarken, Polen, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk HIER de website van Laura.

Ga naar de inhoud