De grootste coliving van Spanje opent in 2023 in Madrid

De grootste coliving van Spanje opent in 2023 in Madrid
Beeld: @habyt.hq / facebook

De grootste coliving van Spanje opent in 2023 in Madrid

MADRID – De 21e eeuw is de eeuw van verandering. Het lijkt wel of we alles heruitvinden, en ook onze manier van wonen is daar geen uitzondering op. In Spanje is het idee van coliving steeds populairder. In 2023 opent in Madrid het grootste project in die stijl dat Spanje tot nog toe kent.

Het idee van coloving is steeds normaler op de woningmarkt. Concreet woon je samen met heel wat mensen in een groot gebouw. Iedereen heeft zijn privé kamer, maar beschikt ook over toegang tot gemeenschappelijke diensten. Zo is er bijvoorbeeld een gymnasium, een restaurant, een coworking ruimte en een gedeeld terras. Op het lijf geschreven voor vele jonge mensen met andere woorden. Een leven in de stad dat voorbij gaat aan de doorgedreven individualisering van de moderne tijd.

Het bedrijf Habyt wil in de Madrileense wijk Salamanca een gigantische coliving openen. Het zou de grootste van Spanje worden en de derde grootste op Europees niveau. In totaal bestaat de residentie uit een oppervlakte van 2.900 vierkante meter. Het gaat om twee met elkaar verbonden gebouwen waarin plaats is voor 128 kamers. 

De huurmogelijkheden die Habyt aanbiedt zullen flexibel zijn. Inwoners kunnen kiezen tussen een huurcontract voor middellange of lange termijn. Habyt verklaart dat zij vooral de ruimte benutten die de jonge stedelingen hebben gecreëerd. Heel wat jonge mensen vandaag werken online, en dat brengt een flexibele levens- en woonsituatie met zich mee. 

In een coliving als die van Habyt vinden zij de perfecte habitat om samen met andere mensen van de voordelen van dat moderne leven te genieten. Bij het bedrijf klinkt het dat we de komende jaren nog veel van dergelijke projecten kunnen verwachten, omdat de vraag het aanbod voorlopig ver overstijgt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.