Elton John en Coldplay openen festivalseizoen in Barcelona

Elton John en Coldplay openen festivalseizoen in Barcelona
Beeld: via canva.com

Elton John en Coldplay openen festivalseizoen in Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Deze week zullen Elton John en Coldplay het festivalseizoen openen in Barcelona. Verderop in het seizoen komen ook Beyoncé, The Who, Maroon 5, Bob Dylan, Harry Styles, Iron Maiden en The Weeknd naar Barcelona. Daarnaast zullen ook Rosalía, Blur en Depeche Mode optreden tijdens het festival Primavera Sound. 

Elton John zal twee unieke concerten geven in Spanje tijdens zijn afscheidstournee ‘Farewell Yellow Brick Road Tour. De concerten vinden plaats op maandag en dinsdag in het ‘Palau Sant Jordi’ in Barcelona. De dag daarna komt Coldplay naar de stad met vier concerten. Dit zijn ook de enige concerten in Spanje tijdens zijn wereldtournee. De Britse band onder leiding van Chris Martin zal op 24, 25, 27 en 28 mei optreden in het Olympisch stadion ‘Lluís Companys’. De 200.000 kaartjes die beschikbaar waren voor de vier concerten zijn al uitverkocht. 

Op 31 mei begint het festival Primavera Sound 2023 en het zal duren tot 4 juni in het ‘Parc del Fòrum’. Tijdens deze editie zullen veel bekende bands en zangers optreden zoals Blur, Rosalía, Depeche Mode, Kendrick Lamar, Skrillex, Maneskin, Calvin Harris, Halsey, Fred again…, Trueno, Núria Graham en nog veel meer. Het festival zal voor het eerst ook een editie hebben in Madrid in Arganda del Rey van 8 tot 10 juni. 

Op 4 juni treden de Pet Shop Boys op, gevolgd door Beyoncé die ook een bijzonder concert geeft tijdens haar ‘Renaissance World Tour’ in het olympisch stadion in Barcelona. Net na haar concert begint het Share Festival dat op 9 en 10 juni in het Fòrum zal plaatsvinden met artiesten als Bizarrap, Quevedo, Dellafuente en Morad. 

Een ander bijzonder concert dit seizoen zal gegeven worden door The Who. Ze zullen optreden in samenwerking met het symfonisch orkest van Vallès (OSV). Ze zullen hun klassiekers laten horen op 14 juni in het Palau Sant Jordi waar op 5 juni ook Maroon 5 en op 16 juni ook de Spaanse zanger Alejandro Sanz zullen optreden. Op 12 juli komt Harry Styles voor een concert naar Barcelona terwijl Madonna in november in het Palau Sant Jordi haar magie zal laten zien.

Er zullen nog veel meer bijzondere concerten en festivals zijn dit seizoen in Barcelona met onder andere Bob Dylan. Daarnaast zijn er al veel belangrijke concerten geweest zoals die van Bruce Springsteen enkele weken geleden. Voor degenen die het hele programma willen weten is informatie te vinden op DEZE WEBSITE.

Ga naar de inhoud