Politie vindt stoffelijk overschot in een auto in de Ebro-rivier bij Miravet

Politie vindt stoffelijk overschot in een auto in de Ebro-rivier bij Miravet
Beeld: via canva.com

Politie vindt stoffelijk overschot in een auto in de Ebro-rivier bij Miravet

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Catalaanse politie, de Mossos d’Esquadra, heeft het lichaam van een man gevonden in een gezonken auto in de Ebro-rivier tussen de dorpen Miravet en Ginestar in de provincie Tarragona. De auto werd ontdekt in de buurt van een kleine veerpont, de enige die vandaag de dag nog op deze rivier opereert. De politiebronnen hebben aangegeven dat er een onderzoek is gestart om te achterhalen wat er is gebeurd bij deze veerboot, die voertuigen van de ene naar de andere kant van de rivier vervoert en de C-12 verbindt met de TV-3023.

De duikeenheid van de Mossos d’Esquadra en andere noodhulpteams van de Brandweer zijn ter plaatse gekomen na een melding rond 11 uur zondagochtend dat er een auto in het water lag. Het voertuig werd ontdekt door kanoërs die over de rivier voeren. De Ebro-rivier is bij het dorp Miravet een gewilde plaats om te sporten vanwege de stroomversnelling en het mooie uitzicht op het dorp en hoog daarboven het kasteel.

Volgens de lokale krant Ebre Digital hebben de Mossos d’Esquadra naar verluidt het lichaam rond 16 uur zondagmiddag geborgen, en het voertuig wordt maandag verwijderd. De Catalaanse politie onderzoekt nu de oorzaken van dit ongeval. Een van de overwogen hypotheses is dat het ’s nachts is gebeurd, aldus dezelfde bron. Aan de andere kant heeft de gemeente de betrokkenheid van de veerpont ‘Pas de Barca’ uitgesloten.

De veerpont bestaat uit twee boten (genaamd Isaac Peral en Monturiol) die zijn verbonden door een platform waarop maximaal drie auto’s passen. Het functioneert al eeuwen zonder motor en maakt gebruik van de kracht van het water om van de ene oever naar de andere over te steken. De boot is bevestigd aan kabels die de rivier van de ene naar de andere kant overspannen; de kracht van het water en de vaardigheden van de veerman zijn de enige aandrijving van deze boot.

Ga naar de inhoud