Search
menu
Search

Schutters openen vuur op terras in San Pedro Alcántara nabij Marbella

Schutters openen vuur op terras in San Pedro Alcántara nabij Marbella
Beeld: @policia / twitter

Schutters openen vuur op terras in San Pedro Alcántara nabij Marbella

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op een terras in de kustplaats San Pedro Alcántara, nabij Marbella aan de Costa del Sol, hebben twee schutters vanuit een auto het vuur geopend op de aanwezigen op een terras van een cafetaria. Vanwege het tijdstip waren er gelukkig weinig klanten aanwezig terwijl de schutters het gemunt hadden op twee mannen die aan een tafeltje zaten en niet werden geraakt door de rondvliegende kogels.

Het gebeurde allemaal in slechts 40 seconden op donderdag 18 mei. Genoeg tijd voor het geluid van schoten om paniek te zaaien in een cafetaria in San Pedro Alcántara. Twee vermeende huurmoordenaars stapten uit een auto voor de zaak en probeerden op twee mensen te schieten, maar misten hun doel. Vervolgens vluchtten ze weg in een voertuig dat volgens bronnen enkele uren later uitgebrand werd aangetroffen in de gemeente Benahavís.

De schietpartij vond plaats in een cafetaria aan de Federico García Lorca straat, rond 14.20 uur. Gelukkig waren er op dat moment niet veel klanten in de cafetaria. Bij een van de tafels op het terras zaten twee mannen, die volgens het onderzoek vermoedelijk het doelwit waren van de vermeende huurmoordenaars.

De gebeurtenissen leidden tot een onderzoek door de Nationale Politie om de situatie op te helderen en de identiteit van de schutters die voor zo’n opschudding hadden gezorgd vast te stellen. De autoriteiten verzamelden verschillende getuigenissen en voerden een plaatselijke inspectie uit op zoek naar mogelijke bewijsstukken.

Na enige tijd, in de vroege namiddag, werd het voertuig dat door de verdachten werd gebruikt om te vluchten uitgebrand gevonden op een afgelegen locatie in de gemeente Benahavís. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht en het onderzoek naar het incident is overgedragen aan de recherche van de Politie Judicial in Marbella.

Ga naar de inhoud