Spaanse toekomstige koningin Leonor is in Wales afgestudeerd

Spaanse toekomstige koningin Leonor is in Wales afgestudeerd
Beeld: via Casa de S.M. el Rey / web

Spaanse toekomstige koningin Leonor is in Wales afgestudeerd

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Afgelopen zaterdag heeft prinses Leonor in Wales in het Verenigd Koninkrijk het certificaat ontvangen dat haar succesvolle voltooiing van het internationale baccalaureaat-programma aan de UWC Atlantic College erkent. Tijdens de afstudeerceremonie waren haar ouders, koning Felipe en koningin Letizia, samen met haar zus, Infanta Sofía, aanwezig. Het Spaanse Koninklijke Huis heeft verschillende foto’s vrijgegeven waarop de net afgestudeerde prinses te zien is, samen met haar zus en ouders.

Bij het uitreiken van het diploma heeft de begeleider van prinses Leonor haar “liefde voor diepgaande gesprekken” en haar “vastberaden passie om te leren, anderen te begrijpen en verschillende perspectieven te verkennen” benadrukt. Tijdens de afstudeerceremonie van de 165 studenten van het internationale baccalaureaat-programma van UWC Atlantic College in Wales voegde de begeleider eraan toe: “We zullen je gevoel voor humor missen.”

De Prinses van Asturië is in 2021 begonnen met haar studie aan het internaat in Wales dat gevestigd is in een kasteel uit de twaalfde eeuw en waar studenten van over de hele wereld naartoe komen. Eerdere leerlingen van deze school zijn onder andere de huidige koning van Nederland, Willem-Alexander, en prinses Elisabeth, de troonopvolgster van België. Infanta Sofía, de zus van Prinses Leonor, zal het komende schooljaar aan dezelfde school beginnen met haar baccalaureaatstudie.

In het komende schooljaar zal Prinses Leonor haar militaire opleiding beginnen aan de Algemene Academie van Zaragoza. Ze zal de daaropvolgende drie jaar doorbrengen bij de drie krijgsmachtonderdelen van de Spaanse strijdkrachten, in navolging van Koning Felipe VI. In haar tweede jaar zal ze instromen in het derde jaar van de Maritieme School in Marín, Pontevedra, en zal ze ook aan boord gaan van het opleidingsschip Juan Sebastián Elcano. In haar derde jaar zal ze het vierde jaar doorlopen aan de Algemene Academie voor Luchtmacht en Ruimtevaart in San Javier (Murcia).

Alexia uit Nederland

Leonor was niet de enige royal die dat moment heeft meegemaakt en eveneens toegejuicht door haar collega’s en gesteund door haar ouders: Alexia van Nederland was ook een hoofdrolspeler op die dag. De middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima van Nederland heeft erkenning van de instelling ontvangen in de vorm van een diploma. Ook het Nederlandse koningshuis heeft een foto geplaatst van prinses Alexia tussen haar ouders, die aanwezig waren om hun dochter te zien. In het geval van de koninklijke familie uit Nederland waren hun andere twee dochters, Amalia en Ariane, niet aanwezig bij het evenement.

  • leonor1
  • leonor2
  • leonor3
  • leonor4
Ga naar de inhoud