Mysterieus verlies van sleutels eindigt met roof van 80.000 euro in Zaragoza

Mysterieus verlies van sleutels eindigt met roof van 80.000 euro in Zaragoza
Beeld: via canva.com

Mysterieus verlies van sleutels eindigt met roof van 80.000 euro in Zaragoza

De Nationale politie onderzoekt in Zaragoza een bizarre diefstal. Nadat een man zijn sleutels op straat verloor, werd 80.000 euro cash uit zijn flat gestolen. En toch vond de man ook een nagelknipper die vast zat in het slot. De politie buigt zich het hoofd over de zaak die de zoveelste vormt in het hoge aantal inbraken die de laatste maanden de Aragonese hoofdstad plagen.

Een paar dagen geleden meldde een buurtbewoner van de buurt Las Fuentes in Zaragoza zich bij de politie aan. De man beweerde dat er in zijn woning was ingebroken en daarbij heel wat gestolen was. Jammer genoeg geen uitzondering. Enkel en alleen tijdens het eerste trimester van dit jaar waren er al 306 inbraken in Zaragoza.

De verrassing kwam echter later. De man verklaarde dat de inbraak twee dagen nadat hij een bos sleutels verloor plaatsvond. Bovendien zouden de inbrekers 80.000 euro cash en een paar kostbare juwelen mee hebben genomen. Op zijn zachtst gezegd vreemd dat iemand zo veel geld in huis heeft, niet? De man wist echter te verklaren waarom hij het geld niet op de bank had en de politie begon aan haar zoektocht.

De man was ervan overtuigd dat hij zijn woning bij het buiten gaan met de sleutel sloot. Toen hij weer thuis kwam, trof hij echter tot zijn verbazing een nagelknipper in het slot aan. Hij haalde die er uit, ging de woning binnen en zag dat zijn hele huis geplunderd was.

Maar als de dieven de sleutels vonden, waarom zat er dan een nagelknipper in het slot? En wisten de inbrekers hoeveel er in het appartement te vinden was? De politie buigt zich het hoofd over deze vreemde zaak en zal zich er ook van moeten vergewissen dat het slachtoffer de volledige waarheid vertelt.

Ga naar de inhoud