Vijf Spaanse kandidaten voor de UN Tourism “Beste Toeristische Dorpen” 2024 onderscheiding

Vijf Spaanse kandidaten voor de UN Tourism "Beste Toeristische Dorpen" 2024 onderscheiding
Beeld: via canva.com

Vijf Spaanse kandidaten voor de UN Tourism “Beste Toeristische Dorpen” 2024 onderscheiding

UN Tourism erkent elk jaar bijzondere toeristische bestemmingen met hun initiatief “Best Tourism Villages”. Deze prestigieuze onderscheiding viert dorpen die hun culturele en natuurlijke rijkdommen met trots bewaren en promoten. In dit artikel kijken we naar de vijf Spaanse kandidaten voor de editie van 2024.

De afgelopen drie jaar heeft UN Tourism (voorheen bekend als de World Tourism Organization) bijna 600 aanmeldingen ontvangen uit bijna 100 landen. Momenteel brengt het UN Tourism Best Tourism Villages Network 186 leden van over de hele wereld samen. Van deze leden zijn er 129 erkend als Beste Toeristische Dorpen en 57 dorpen die deelnemen aan het Upgrade Programma. Samen vertegenwoordigen ze 55 landen in vijf verschillende wereldregio’s.

Spanje heeft een rijke traditie van pittoreske dorpen en is trots op haar deelname aan het initiatief “Beste Toeristische Dorpen”. In 2023 werden drie Spaanse dorpen bekroond: Cantavieja (Teruel), Oñati (Gipuzkoa) en Sigüenza (Guadalajara). Voor de editie van 2024 hebben vijf Spaanse dorpen zich gekandideerd om het label “Beste Toeristische Dorpen” te behalen.

cudillero
Beeld: canva.com

Cudillero (Asturië)

Cudillero is een schilderachtig vissersdorpje in Asturië, gelegen aan de prachtige Costa Verde. De kleurrijke huisjes die tegen de steile rotsen zijn gebouwd, zorgen voor een adembenemend uitzicht en creëren een levendige sfeer in het dorp. Het is een betoverende plek waar je kunt genieten van de charme van de kust en de traditionele visserijcultuur. Het is absoluut een must-visit bestemming voor liefhebbers van pittoreske dorpjes en prachtige landschappen.

albaracin
Beeld: canva.com

Albarracín (Teruel, Aragón)

Albarracín is een prachtige middeleeuwse stad in de provincie Teruel, gelegen op een schilderachtige bergrug en omringd door indrukwekkende muren. Het is een levendig openluchtmuseum waar je wordt ondergedompeld in een weelde van geschiedenis en architectuur, zoals de Mudéjar-architectuur, een UNESCO-werelderfgoed en de kathedraal van El Salvador, een prachtig voorbeeld van romaanse bouwkunst.

rupit
Beeld: canva.com

Rupit (Barcelona, Catalonië)

Rupit is een betoverend middeleeuws dorpje in de provincie Barcelona, gelegen in een prachtige kloof omringd door majestueuze bergen en weelderige bossen. Het dorp straalt een sprookjesachtige sfeer uit met zijn karakteristieke stenen huizen die langs de kronkelende rivier liggen en de charmante bruggen die de pittoreske straatjes verbinden. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan en waar je je kunt onderdompelen in de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van dit deel van Catalonië.

santillana
Beeld: canva.com

Santillana del Mar (Cantabrië)

Santillana del Mar is een betoverend middeleeuws dorpje gelegen in het prachtige Cantabrië, omringd door weelderige groene valleien en majestueuze bergen. Dit pittoreske plaatsje staat bekend als een van de best bewaarde historische dorpen van Spanje, met zijn charmante straatjes, oude gebouwen en rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Een bezoek aan Santillana del Mar voelt als een stap terug in de tijd, waar je kunt dwalen door de geplaveide steegjes en genieten van de rustieke sfeer van dit unieke juweeltje in Spanje.

frigiliana
Beeld: canva.com

Frigiliana (Málaga, Andalusië)

Frigiliana is een schilderachtig dorpje in de provincie Málaga, gelegen op een heuvel met prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke bloempotten zorgen voor een betoverend schouwspel dat je niet snel zal vergeten. Het is een lust voor het oog om door de straten van Frigiliana te wandelen en de charme van dit pittoreske dorpje te ervaren. Het is echter ook een drukbezocht dorp, dus houdt rekening met veel toeristen.

Ga naar de inhoud