skip to Main Content
Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start
Diari de Tarragona

Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start

Diari de Tarragona

TARRAGONA – Tussen 22 juni en 1 juli worden de Juegos Mediterráneos 2018 gehouden in Tarragona en omgeving. Het zijn alweer de 18e Middellandse Zeespelen die georganiseerd worden en waar landen die aan de Middellandse Zee gelegen zijn mogen deelnemen. Voor de opening van dit internationale sportevenement komt ook de Koning van Spanje naar de Catalaanse stad.

In Nederland en België zijn deze verbasterde Olympische Spelen voor landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee (mediterráneo) niet zo heel bekend maar de landen die deelnemen aan de spelen nemen de spelen erg serieus.

Dit jaar moeten de Middellandse Zeespelen om aandacht vragen op de televisie en van de mensen aangezien ook het Wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt tot 15 juli.

Landen

Er zijn 26 deelnemende landen waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Albanië, Andorra, Egypte, Turkije, Griekenland, Malta, Kroatië, Tunesië, etc die meedoen in onder andere de onderdelen atletiek, judo, badminton, basketbal, boogschieten, waterpolo, voetbal, schermen, karate, roeien en vele andere met een totaal van 26 sporten.

Aan de Juegos Mediterráneos 2018 doen minstens 4.000 atleten en sporters mee van 26 verschillende nationaliteiten. Daarnaast zijn er zo’n 1.000 juryleden uit verschillende landen, duizenden journalisten en meer dan 3.500 vrijwilligers die de spelen in goede banen moeten laten lopen.

Plaatsen

Er worden meer dan 150.000 bezoekers verwacht tijdens deze spelen waardoor de hotels in de stad Tarragona en omgeving zoals aan de Costa Dorada in Salou, La Pineda en Cambrils goed vol zouden zitten. Diverse hotels van het pretpark PortAventura zijn gedurende de spelen exclusief beschikbaar voor mensen die naar de spelen gaan.

Het is niet alleen de stad Tarragona waar de sporten uitgeoefend worden maar ook de omliggende steden en dorpen zoals Salou (zeilen en taekwondo), Cambrils (judo en karate), Altafulla (triathlon), Vila-Seca (worstelen en fietsen), Torredembarra (boksen), Calafell (voetbal), Reus (voetbal, ritmische en artistieke gymnastiek), Valls (tafeltennis), El Vendrell (handbal) en ook in Barcelona (paardensporten).

De spelen

Het zou sinds de oprichting van de Middellandse Zeespelen in 1951 de derde keer zijn dat de spelen gehouden zouden worden op Spaans grondgebied, dat gebeurde in 1955 in Barcelona, in 2005 in Almería en dus nu in 2018 in Tarragona.

De Middellandse Zeespelen vinden elke vier jaar plaats en worden elke keer in een andere land welke aan de Mar Mediterráneo ligt georganiseerd. Voor het jaar 2021 (wat nu dus waarschijnlijk 2022 zal gaan worden) staan de spelen gepland in Oran in het noordwesten van Algerije.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by