Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Tussen 22 juni en 1 juli worden de Juegos Mediterráneos 2018 gehouden in Tarragona en omgeving. Het zijn alweer de 18e Middellandse Zeespelen die georganiseerd worden en waar landen die aan de Middellandse Zee gelegen zijn mogen deelnemen. Voor de opening van dit internationale sportevenement komt ook de Koning van Spanje naar de Catalaanse stad.

In Nederland en België zijn deze verbasterde Olympische Spelen voor landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee (mediterráneo) niet zo heel bekend maar de landen die deelnemen aan de spelen nemen de spelen erg serieus.

Dit jaar moeten de Middellandse Zeespelen om aandacht vragen op de televisie en van de mensen aangezien ook het Wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt tot 15 juli.

Landen

Er zijn 26 deelnemende landen waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Albanië, Andorra, Egypte, Turkije, Griekenland, Malta, Kroatië, Tunesië, etc die meedoen in onder andere de onderdelen atletiek, judo, badminton, basketbal, boogschieten, waterpolo, voetbal, schermen, karate, roeien en vele andere met een totaal van 26 sporten.

Aan de Juegos Mediterráneos 2018 doen minstens 4.000 atleten en sporters mee van 26 verschillende nationaliteiten. Daarnaast zijn er zo’n 1.000 juryleden uit verschillende landen, duizenden journalisten en meer dan 3.500 vrijwilligers die de spelen in goede banen moeten laten lopen.

Plaatsen

Er worden meer dan 150.000 bezoekers verwacht tijdens deze spelen waardoor de hotels in de stad Tarragona en omgeving zoals aan de Costa Dorada in Salou, La Pineda en Cambrils goed vol zouden zitten. Diverse hotels van het pretpark PortAventura zijn gedurende de spelen exclusief beschikbaar voor mensen die naar de spelen gaan.

Het is niet alleen de stad Tarragona waar de sporten uitgeoefend worden maar ook de omliggende steden en dorpen zoals Salou (zeilen en taekwondo), Cambrils (judo en karate), Altafulla (triathlon), Vila-Seca (worstelen en fietsen), Torredembarra (boksen), Calafell (voetbal), Reus (voetbal, ritmische en artistieke gymnastiek), Valls (tafeltennis), El Vendrell (handbal) en ook in Barcelona (paardensporten).

De spelen

Het zou sinds de oprichting van de Middellandse Zeespelen in 1951 de derde keer zijn dat de spelen gehouden zouden worden op Spaans grondgebied, dat gebeurde in 1955 in Barcelona, in 2005 in Almería en dus nu in 2018 in Tarragona.

De Middellandse Zeespelen vinden elke vier jaar plaats en worden elke keer in een andere land welke aan de Mar Mediterráneo ligt georganiseerd. Voor het jaar 2021 (wat nu dus waarschijnlijk 2022 zal gaan worden) staan de spelen gepland in Oran in het noordwesten van Algerije.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.