Internationale Middellandse Zeespelen Tarragona 2018 van start

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Tussen 22 juni en 1 juli worden de Juegos Mediterráneos 2018 gehouden in Tarragona en omgeving. Het zijn alweer de 18e Middellandse Zeespelen die georganiseerd worden en waar landen die aan de Middellandse Zee gelegen zijn mogen deelnemen. Voor de opening van dit internationale sportevenement komt ook de Koning van Spanje naar de Catalaanse stad.

In Nederland en België zijn deze verbasterde Olympische Spelen voor landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee (mediterráneo) niet zo heel bekend maar de landen die deelnemen aan de spelen nemen de spelen erg serieus.

Dit jaar moeten de Middellandse Zeespelen om aandacht vragen op de televisie en van de mensen aangezien ook het Wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt tot 15 juli.

Landen

Er zijn 26 deelnemende landen waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Albanië, Andorra, Egypte, Turkije, Griekenland, Malta, Kroatië, Tunesië, etc die meedoen in onder andere de onderdelen atletiek, judo, badminton, basketbal, boogschieten, waterpolo, voetbal, schermen, karate, roeien en vele andere met een totaal van 26 sporten.

Aan de Juegos Mediterráneos 2018 doen minstens 4.000 atleten en sporters mee van 26 verschillende nationaliteiten. Daarnaast zijn er zo’n 1.000 juryleden uit verschillende landen, duizenden journalisten en meer dan 3.500 vrijwilligers die de spelen in goede banen moeten laten lopen.

Plaatsen

Er worden meer dan 150.000 bezoekers verwacht tijdens deze spelen waardoor de hotels in de stad Tarragona en omgeving zoals aan de Costa Dorada in Salou, La Pineda en Cambrils goed vol zouden zitten. Diverse hotels van het pretpark PortAventura zijn gedurende de spelen exclusief beschikbaar voor mensen die naar de spelen gaan.

Het is niet alleen de stad Tarragona waar de sporten uitgeoefend worden maar ook de omliggende steden en dorpen zoals Salou (zeilen en taekwondo), Cambrils (judo en karate), Altafulla (triathlon), Vila-Seca (worstelen en fietsen), Torredembarra (boksen), Calafell (voetbal), Reus (voetbal, ritmische en artistieke gymnastiek), Valls (tafeltennis), El Vendrell (handbal) en ook in Barcelona (paardensporten).

De spelen

Het zou sinds de oprichting van de Middellandse Zeespelen in 1951 de derde keer zijn dat de spelen gehouden zouden worden op Spaans grondgebied, dat gebeurde in 1955 in Barcelona, in 2005 in Almería en dus nu in 2018 in Tarragona.

De Middellandse Zeespelen vinden elke vier jaar plaats en worden elke keer in een andere land welke aan de Mar Mediterráneo ligt georganiseerd. Voor het jaar 2021 (wat nu dus waarschijnlijk 2022 zal gaan worden) staan de spelen gepland in Oran in het noordwesten van Algerije.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk artikel , maar verder boeien natuurlijk . Alles draait om het WK.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.