Meer dan de helft van de Spanjaarden vindt voetbal niets aan en kijkt niet naar het WK

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Slechts een derde van de Spanjaarden vindt het leuk om naar het voetbal te kijken terwijl de meerderheid helemaal niets om voetbal geeft. Dat is een hoog percentage als je er over nadenkt welke impact het voetbal op de Spaanse samenleving heeft. Ondanks het ietwat tegenvallende voetbalspel op het Wereldkampioenschap in Rusland meent een op de drie Spanjaarden toch dat Spanje het WK-2018 gaat winnen.

Volgens een onderzoek van Ulises volgt slechts 36,1% van de Spanjaarden het voetbal en het WK in Rusland terwijl 62,4% aangeeft helemaal niets om voetbal te geven. Van alle Spanjaarden zegt 56,7% dat ze zich niet aangetrokken voelen om naar het Wereldkampioenschap te kijken terwijl 42,1% zegt wel naar het WK te kijken en veel interesse heeft.

Afgelopen woensdag speelde Spanje de groepsfase wedstrijd tegen Iran en daar zaten dan toch 11,4 miljoen Spanjaarden naar te kijken. Dat waren vooral Spanjaarden tussen de 25 en 34 jaar oud (52,4%) en over het algemeen mannen want twee van de drie mannen geeft aan naar het voetbal te kijken.

Het voetbal heeft de meeste volgers in Extremadura met een 71,9% gevolgd door Castilla y León met 64,4%, Castilla-La Mancha met 55,6% en Andalusië met 52,7%.

Trots

66,5% van de mannen die naar het voetbal kijkt zijn blij en trots op de spelers van het Spaanse nationale elftal en alles wat de “furia roja” doet ervaren zij intensief. Bij de vrouwelijke voetbalfans is dat percentage 54,1% waarbij ook de voetbaldames trots zijn op alles wat het nationale elftal bereikt.

Winnen

Zoals verwacht meent 61,7% van de Spanjaarden dat Spanje het WK-2018 gaat winnen terwijl 37,5% aangeeft dat ze vinden dat Spanje het beste voetbal speelt. Na Spanje staat Brazilië als favoriet op de lijst gevolgd door Duitsland en Argentinië al hebben al deze teams nog niet veel spectaculairs laten zien tijdens het WK-2018 in Rusland.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Michel

Argentinië – Kroatië (0-3). Dag Argentinië.
En zo heeft ieder zijn eigen mening.

Fernando

Ik geloof er niets van. Dat geldt misschien voor La Liga en de Champions League. Kijken naar het WK is gratis.

leo

Er is in het algemeen gewoon een overkill aan voetbal op tv, ik kijk ook niet meer en gaat er vooral niet extra voor betalen. Vroeger keek ik altijd naar de voetbal wedstrijden maar nu vind ik er eigenlijk niets meer aan sinds het aleen nog maar om geld draait kun je het woord sport wel bijna weglaten.

Harm

Als je ergens teveel van krijgt wordt je er aan verslaafd of het tegenovergestelde kotsmisselijk van. Dus ik begrijp de afvallers. Heeft wel iets van vroegere kerk preken van meer dan anderhalf uur tot 2 x toe elke zondag soms zondagsschool . Dus de kerken liepen leeg

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.