Meer dan de helft van de Spanjaarden vindt voetbal niets aan en kijkt niet naar het WK

Meer dan de helft van de Spanjaarden vindt voetbal niets aan en kijkt niet naar het WK

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Slechts een derde van de Spanjaarden vindt het leuk om naar het voetbal te kijken terwijl de meerderheid helemaal niets om voetbal geeft. Dat is een hoog percentage als je er over nadenkt welke impact het voetbal op de Spaanse samenleving heeft. Ondanks het ietwat tegenvallende voetbalspel op het Wereldkampioenschap in Rusland meent een op de drie Spanjaarden toch dat Spanje het WK-2018 gaat winnen.

Volgens een onderzoek van Ulises volgt slechts 36,1% van de Spanjaarden het voetbal en het WK in Rusland terwijl 62,4% aangeeft helemaal niets om voetbal te geven. Van alle Spanjaarden zegt 56,7% dat ze zich niet aangetrokken voelen om naar het Wereldkampioenschap te kijken terwijl 42,1% zegt wel naar het WK te kijken en veel interesse heeft.

Afgelopen woensdag speelde Spanje de groepsfase wedstrijd tegen Iran en daar zaten dan toch 11,4 miljoen Spanjaarden naar te kijken. Dat waren vooral Spanjaarden tussen de 25 en 34 jaar oud (52,4%) en over het algemeen mannen want twee van de drie mannen geeft aan naar het voetbal te kijken.

Het voetbal heeft de meeste volgers in Extremadura met een 71,9% gevolgd door Castilla y León met 64,4%, Castilla-La Mancha met 55,6% en Andalusië met 52,7%.

Trots

66,5% van de mannen die naar het voetbal kijkt zijn blij en trots op de spelers van het Spaanse nationale elftal en alles wat de “furia roja” doet ervaren zij intensief. Bij de vrouwelijke voetbalfans is dat percentage 54,1% waarbij ook de voetbaldames trots zijn op alles wat het nationale elftal bereikt.

Winnen

Zoals verwacht meent 61,7% van de Spanjaarden dat Spanje het WK-2018 gaat winnen terwijl 37,5% aangeeft dat ze vinden dat Spanje het beste voetbal speelt. Na Spanje staat Brazilië als favoriet op de lijst gevolgd door Duitsland en Argentinië al hebben al deze teams nog niet veel spectaculairs laten zien tijdens het WK-2018 in Rusland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.